Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:142903
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.09.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Es izvēlējos izstudēt komponista Ludviga van Bēthovena biogrāfiju, jo, manuprāt, šis komponists ir bijis izcils ģēnijs. Viņa domu gājiens krasi atšķīrās no tā laika sabiedriskajiem uzskatiem, tomēr viņš lieliski spēja pastāvēt par savu viedokli, radīt skaņdarbus kādus izjuta sirdī, varbūt bieži vien nepakļaujoties sabiedrības uzskatiem. Tomēr sabiedrība atzina Bēthovena daiļradi, jā, reizēm arī kritizēja, tomēr viņa talantīgā un neparasti heroiskā spēle uz klavierēm nespēja atstāt klausītājus vienaldzīgus. Bēthovens vienmēr bija radošu ideju pilns, viņš juta sevī tādu, kā sūtību, kas viņam bija jāpaveic.
Par ģēniju viņu padara izraušanās prasmes, jo tēvs bija alkoholiķis un pārņemts ar domu, ka Bēthovenam tāpat kā Mocartam jākļūst par brīnumbērnu, lai viņš varētu pelnīt naudu u uzturēt ģimeni, jo tēvā alga nonāca pudelē. Tēvs bieži bija nežēlīgs pret mazo Bēthovenu, tomēr par spīti sliktajiem dzīves apstākļiem, Bēthovens spēja kļūt savdabīgs un izcils komponists.
Manuprāt, Bēthovens ir bijis izcils arī tāpēc, ka viņam, kā komponistam, par lielu nelaimi atklājās ausu slimība, kas pāris gadu laikā pārvērta dižo komponistu pilnīgi kurlu. Lai gan Bēthovenam tā bija milzīga traģēdija, viņš ātri tika tam pāri un turpināja komponēt. Jādomā, ka lielā mērā šī izcilā prasme radīt ģeniālus skaņdarbus neko nedzirdot, padara viņa personību vēl izcilāku. Vai Bēthovena slimība ir ietekmējusi viņa mūziku, grūti pateikt, bet varbūt tieši nedzirdīga cilvēka pasaules uztveres dēļ Ludvigs van Bēthovens kļuva par ģēniju.
Slaveno 9. simfoniju, kuras tēmu «Oda priekam» 1972. gadā Eiropas Padome apstiprināja kā Eiropas himnu bez vārdiem, tika komponēta, kad Bēthovens jau bija gandrīz pilnīgi kurls. Šī simfonija ir optimisma caurstrāvota un ģeniālu to padara Bēthovena kurlums, jo reti kurš būdams kurls var radīt ko tik skaistu un netradicionālu, iesaistot simfonijā kori. Mūzikas universālajā valodā šī himna izsaka brīvības, miera un solidaritātes ideālus, kas ir Eiropas pamatā. ES valstu vadītāji 1985. gadā «Odu priekam» apstiprināja par Eiropas Savienības oficiālo himnu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация