Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:547690
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

“Ko mums var iemācīt Indija”? Indietis, ja viņš patiesi ir indietis, nedomā. Katrā ziņā ar viņu nenotiek tas, ko mēs saucam par “domāšanu”. Katrā ziņā ar viņu nenotiek tas, ko mēs saucam par domāšanu. Drīzāk indietis vēro domu. Šajā ziņā viņš atgādina pirmatnējo cilvēku. Tas nenozīmē, ka viņš ir primitīvs, vienkārši viņa domāšanas process atgādina domas formēšanas pirmatnējo veidu”.[2., 66].
Karma ir izdarītās rīcības sekas, kas nosaka cilvēka likteni ne tikai dzīves laikā, bet arī viņa iemiesošanos citā ķermenī pēc nāves.[3] Jāņem vērā arī Austrumu filozofiskās domas principiālā saistība ar reliģiju, literatūru, mākslu. Ja Rietumos filozofija vienmēr ir bijusi vairāk vai mazāk patstāvīga apziņas un garīgās darbības joma, tad Austrumos – arī Indijā – drīzāk nākas konstatēt sinkrētas, t.i., nedalāmas, kultūras formas, un to ietvaros tikai nosacīti var fiksēt atziņu kopumu, kuru varētu dēvēt par filozofisku. Visu šo savdabīgo Austrumu “gudrības meklējumu” iezīmju dēļ bieži nākas sastapties ar viedokli, ka filozofijas tur nav un nekad nav bijis, ka tā ir specifisks Rietumu kultūras auglis, kura sākotne jāmeklē sengrieķu sabiedrībā. Šādu viedokli nevarētu saukt par nepamatotu, tomēr būtu jāpieļauj iespēja, ka paši “gudrības meklējumi”, lai cik atšķirīgi tie arī būtu, ir svarīgāki par formu, kādā tie realizējas. Kādas tautas vai civilizācijas garīgo centienu īpatnības vispilnīgāk spējam izprast un novērtēt tieši salīdzinājumā. Seno indiešu pieredzes apguve ļauj spilgtāk atklāties arī Rietumu filozofijas specifikai.[2., 67]. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1213780
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация