Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:967141
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.11.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Apple Computer septembrī prezentēja savu jaunāko operāciju sistēmu OS X ( “O-S Ten”), un oktobrī Microsoft, savukārt, operāciju sistēmu Windows XP. Abu šo sistēmu pamatā ir viena un tā pati Unix programmēšanas valoda, kas izceļas ar stabilitāti un veiktspēju. Līdz ar šo produktu iznākšanu abas firmas deva solījumus: Apple sola jaunas un “prasmīgas” lietojumprogrammas, savukārt Microsoft apgalvo, ka XP samazināsies “zilā nāves ekrāna” parādīšanās, ko izraisa sistēmas kļūdas.


Kopš 1984.gada Macintosh ir pierādījis sevi kā dzīvotspējīgu biznesa datoru. Apple ieviesa datoru pasaulē grafisko lietotāja interfeisu, kas bija veiksmīgs risinājums. Tas stimulēja Microsoft izstrādāt populāro operāciju sistēmu Windows. Macintosh datora vienkāršā un ērtā lietošana, it sevišķi tas attiecas uz “dzelžu” pievienošanu, tīkliem un pievienošanos internetam, sekmēja Macintosh datoru parādīšanos daudzās mājās un skolās. Macintosh grafiskā lietotāja interfeisa aicinājums padarīja šo platformu populāru izdevējdarbībā, reklāmas jomā kā arī datorgrafikas izstrādē. Šo pašu labo īpašību dēļ Macintosh datorus iecienījuši arī cilvēki, kas nodarbojas ar mūziku un arhitektūru. Kā tirgus līderis Apple izveidoja jaunievedumus, kas vēlāk tika attīstīti un pielāgoti PC. Paši vēlākie no ieviesumiem ir AirPort bezvadu tīkls(ar IEEE 802.11b bezvadu standartu) un FireWire (IEEE 1394), liela ātruma datu pārraide ir kļuvusi par standartu abām platformām. Grafiskās programmas, ko sākumā izveidoja priekš Macintosh datoriem – Adobe Photoshop un PageMaker tagad ir pieejamas uz abām platformām.


“Dzelžu” un programmatūras savietojamības problēmas starp Mac un PC vairs nav tik lielas kā pirms dažiem gadiem. Jauni “dzelži” un pieslēguma iekārtas kopā ar programmām, kas izveidotas priekš Mac un PC tagad sagādā daudz mazāk problēmas transportējot datus starp abām platformām. Firmām kas mēģina lietot gan Mac, gan PC tomēr vajag ieplānot adekvātu tehnisko atbalstu abām platformām iespējamo savietošanas problēmu dēļ. Īpaši tas attiecas uz firmām, kas lieto CAD programmatūru. Tirgus līderi AutoDesk’s AutoCAD un Bentley’s MicroStation ir tikai PC savietojami, un jaunā Revit’s 3D CAD programma arī tiek izstrādāta tieši priekš PC. Graphisoft’s ArchiCAD un VectorWorks Architect abas ir Mac savietojamas. Jaunā ArchiCAD 7.0 strādā ar OS X. Failu pārvietošana starp šīm platformām, kas izveidoti vienā programmā var izrādīties sarežģīta. Ar Microsoft Office izveidoti faili ir brīvi pārvietojami starp Mac un PC (iespējami daži izņēmumi). Ir arī platformneatkarīgi faili, kurus var brīvi pārvietot starp šīm platformām (kā piemēram Acrobat’s Portable Document Files - PDF).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация