Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:143168
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Mācīšanās un sociālā kompetence    5
  Humānistiskā pieeja audzināšanā    8
  Spējas    12
  Izmantotās literatūras saraksts    14
Фрагмент работы

Lai skolēna personība būtu harmoniska, izglītojošai ietekmei uz katru skolēnu katrā mācību stundā, dienā, nedēļā, gadā utt.jābūt harmoniskai.
Mūsdienu stundas mūsdienīgumu vēsturiskajā secībā raksturo ar šādiem vārdiem: komunikācija, sadarbība, mijietekme, saskarsme – domājot par situāciju, kur gars ar garu sastopas.
Kopš 80.gadiem pedagoģiskajā literatūrā arvien biežāk raksta par šķietamo komunikāciju. Tā ir situācija, kad mācību stunda pārblīvēta ar mācību materiālu, uzskati, izdales materiāliem un skolotāja – skolēnu savstarpējo fizisko un verbālo aktivitāti – pedagoģiski nepamatotu, neskaidru rosību, enerģisku rīcību, kustīgumu. Sadarbīguma idejas, verbālās un neverbālās komunikācijas aktualizēšanas sekas bija tādas, ka vispārēja rosība mācību stundā kļuva par pašmērķi. Tika piemirsts, ka pedagoģiskā komunikācija ir liela māksla. Pedagoģiskā komunikācija nav tikai jauna prasība, bet arī augstāka. Komunikācijai / saskarsmei jābūt ne tikai izkoptai pēc formas, bet noteikti arī saturiskai.
Vērtībizglītība kā audzināšanas jēdziena mūsdienu modifikācija, protams, ir progresīva parādība un apzīmē vispirms audzināšanas uzskatu attīstību, kurai varētu sekot arī atbilstoša darbība. Taču, slavinot objektīvās vērtības nekādi nedrīkst kultivēt uzskatu, ka es ir pasaules centrs, ka visu, kas ir man un ap mani, esmu radījis es pats.
Pusaudžu vecumā izziņas interesēm ir īpaša nozīme personības attīstības un socializācijas procesā. Informācijas ieguve nodrošina ne tikai pamatu sistemātiskai pasaules uztverei un izpratnei, bet veicina arī izziņas procesu kā pamatu zināšanu uzkrāšanai, strukturalizācijai, analīzei un pielietošanai. Tāpēc šajā vecumā ir būtiski nostiprināt pusaudžos vajadzību meklēt un izmantot dažādus informācijas avotus un resursus, lai nostiprinātu izziņas intereses kā stabilu paraduma attieksmi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация