Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:111881
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Maikls Faradejs ir dzimis 1971. gada 22. septembrī, kalēja ģimenē, Londonā.
Par Faradeja vecākiem un viņa bērnības gadiem mums ir zināms ļoti maz. Ir zināms tikai ka Maikla māte un tēvs, Džeme un Margarita ir cēlušies no zemnieku dzimtas. Faradeja vectēvam Robertam bija desmit bērni, un dauzdi no viņiem bija spiesti pamest lauksaimniecību un sākt nodarboties ar dažādiem amatiem. Tā viens no viņiem - Maikla tēvs – kļuva par kalēju, cits par kurpju meistaru, trešais par šuvēju u.t.t.
Cīņā ar trūkumu Faradēja ģimenei palīdzēja pieticīgs un neizšķērdīgs dzīves veids, kuru veda Maikla vecāki. Viņi izaudzināja savus bērnus tā, ka viņi tika piemācīti pie darba mīlestības, savstarpējās izpalīdzības un atbildības sajūtas. Trīspadsmit gados jauns puisis beidz skolu imācoties rakstīt lasīt un skaitīt. Pēc tam iestājas darbā grāmatu veikalā, kur grāmatas tika ne tikai pārdotas bet arī iesētas. Bez tam, veikala īpašnieks, ar uzvārdu Ribo, pārdeva avīzes, izsūtot tās nevis pa pastu, bet izmantojot izsūtāmo. Par tādu izsūtāmo bija arī jaunais Faradeis, viena gada ilgumā. Šis gads tika skaitīts par pārbaudes periodu, pēc kura viņam tika izdevība iestāties iesējumu darbnīcā, par mācekli.
Pašizglītības gadi sakrīt ar gadiem novestiem darbnīcā,. Un tieši ar šo ir interesants Faradeja agrais dzīves posms. Diemžēl pieejamie mums dati neļauj atjaunot pilnu situāciju par to kā pārtraukumos starp darbu iesējumu darbnīcā, naktīs un rītos, Faradejs patstāvīgi apguva zinātņu pamatus, un sācis dziļāku ķīmijas un alektrības apguvi.
Faradēj piervērsa, veikala un darbnīcas, apmeklētēju – zinātnieku, uzmanību un simpātiju. Viens no viņiem, kāds Dene, Karaliskās kopienas pārstāvis, ieteica jaunam Maiklam apmeklēt publiskās Devi (1778 - 1829) lekcijas, kurš lasīja tās Karaliskajā institūtā, kur arī aizņēma profesora vietu un bija laboratorija direktors.
Dotā zinātiniskā iestāde, Lielbritānijā tika dibināta 1800 g. Un bija izveidota lai: „zinātnīsko zinātņu izplatīšanai un lai atbalstīt lietderīgu mehānisko izgudrojumu ieviešanu dzīvē, kā arī lai pierādītu caur zinātniskiem eksperimentiem un ziņojumime, zinātnes iespējamo ieviešanu igdeinīgajā dzīvē” .…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1205705
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация