Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:347400
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Māklera definīcija un jēdziens    4
2.  Māklera pienākumi un tiesības    5
3.  Māklera atbildība    8
4.  Māklera atlīdzība    8
5.  Tiesiskā regulējuma analīze un problēmas    9
Фрагмент работы

1. Māklera definīcija un jēdziens
Mākleris ir komersants, kas nodarbojas ar starpniecību darījumu noslēgšanā citu personu labā. Turklāt māklera attiecībām ar klientu ir gadījuma raksturs jeb tās nav pastāvīgas līgumattiecības. Mākleris pamatā darbojas uz atsevišķiem klientu uzdevumiem, tajā pašā laikā mākleris nevar prasīt no šī uzdevuma devēja darījuma noslēgšanu.
Mākleris ir komersants, kurš nodarbojas ar starpniecību darījumu noslēgšanā citu personu labā, nebūdams pastāvīgi saistīts ar šīm personām līgumiskās attiecībās.1
Mākleris ir komersants, tātad - vai nu fiziskā persona, kura ir ierakstīta komercreģistrā kā individuālais komersants, vai arī komercsabiedrība; uz subjektu, kurš nav komersants, māklera regulācija neattiecas. Jāievēro, ka ari noteiktas kooperatīvās sabiedrības var uzstāties kā mākleri.
Mākleris kā starpnieks - pats nepiedalās darījumu slēgšanā un neiesaistās preču apgrozībā, ja vien tas nav atrunāts līgumā. Māklera pamatfunkcija ir savest kopā darījumu partnerus jeb māklera klientus.
Mākleris ir starpnieks, kurš darbojas citu personu labā. Mākleris nav pilnvarnieks un ar to tas atšķiras no komercaģenta. Māklera kā starpnieka uzdevums ir savest kopā puses, kuras vēlas noslēgt darījumu. Pēc būtības mākleris darbojas ar informāciju - viņam attiecīgajā tirgū (darbības sfērā) ir ziņas par piedāvājumu un pieprasījumu, un viņš meklē katram konkrētam pieprasījumam (ko izteicis, piemēram, pircējs, nomnieks u.tml.) atbilstošu piedāvājumu (ko izteicis attiecīgi pārdevējs, iznomātājs u.tml.). Mākleris var ari palīdzēt noslēgt šo dalījumu - viņam nav obligāti jāsaved puses kopā fiziski.22

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация