Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:547762
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.08.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ievērojamais vācu filozofs, sociologs, vēsturnieks un ekonomists Makss Vēbers (1864. - 1920.) ir veicis lielu ieguldījumu daudzās sociālo zinātņu jomās. Tādas ir gan vispārējā socioloģija, sociālo zinātņu metodoloģija, politskā socioloģija, reliģijas socioloģija, tiesību socioloģija, ekonomiskā socioloģija, kā arī mūsdienu kapitālisma teorija. Šajā darbā tiks apskatīta M.Vēbera veiktā birokrātijas analīze, kas publicēta 1921. gadā Tībingenē izdotajā darbā "Die Wirtschaft und die gesellschaftlichen Ordnungen und Mächte".
Sākot ieskatu Vēbera birokrātijas analīzē jāteic uzreiz, ka autors analizējot un salīdzinot visas iespējamās sabiedrības attiecību un pārvaldes formas, pierāda profesionālās ierēdniecības - birokrātijas - kvalitatīvo priekšrocību.
Jāsāk ar to, ka jebkuru attiecību un to organizācijas formu (administratīvo, ekonomisko utt.: valsts, baznīca, armija, partija, uzņēmums u.c.) attīstība un ģenēze ir identiska ar birokrātiskās pārvaldes attīstību un tās pastāvīgu nostiprināšanos. Darba nepārtrauktību un mehānisma funkcionēšanu nodrošina tieši birokrāti (ierēdņi birojos). Masu pārvaldei birokrātija tehniski ir visracionālākā un tāpēc tās eksistence ir neizbēgama. Vēbers skaidro, ka ir divi jebkura veida aparāta uzturēšanas un funkcionēšanas principi: …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация