Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:868684
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Vispārīgie noteikumi    4
1.1.  Maksātnespēja    4
1.2.  Maksātnespējas pazīmes    5
1.3.  Maksātnespēju izraisošie faktori un to novēršana    5
2.  Maksātnespējas process    7
3.  Maksātnespējas pieteikums    18
  Secinājumi un priekšlikumi    23
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    24
Фрагмент работы

Mana kursa darba tēma ir “Maksātnespēja”. Mūsdienās ir daudz tādu gadījumu, kad uzņēmums vai uzņēmējsabiedrība nespēj nokārtot savas saistības ar kreditoru, paša uzņēmēja vai arī ārējo apstākļu dēļ, ko pierāda arī Uzņēmumu reģistra apkopotie statistikas dati (skatīt att. Nr.1.). Tāpēc uzņēmējam nākas tiesā iesniegt maksātnespējas pieteikumu, lai varētu uzsākt maksātnespējas procesu.
Uzņēmuma maksātnespēja ir visas sabiedrības problēma. No atsevišķa uzņēmuma maksātnespējas cieš visi: īpašnieks zaudē savus ienākumus, tāpat kā darbinieki, kuriem vairs nav darba vietas, kreditori nespēj atgūt savu naudu, kā arī valsts nesaņem nodokļus no veiktās uzņēmējdarbības.
Tā kā uzņēmuma maksātnespēja kļūst arvien aktuālāks jautājums, ko izraisīja uzņēmēju vēlme iegūt tikai lielāku peļņu, dažādi valstī svārstīgi ekonomiskie faktori, kā arī nesenā Krievijas krīze, kad viens pēc otra bankrotēja Latvijas lielākie uzņēmumi, vai viņiem radās problēmas ar kreditoriem, uzņēmējiem būtu vēlams zināt iespējamās maksātnespējas jautājumu pamatnostādnes, jo uzņēmums var būt gan vienā, gan otrā pusē, t.i., gan kreditoru, gan arī parādnieka1. Mana kursa darba mērķis ir izpētīt jautājumus, kas saistīti ar sevišķas tiesāšanas kārtības nozīmi uzņēmumu un uzņēmējdarbības maksātnespējas lietās, likumdošanas aktos paredzētās darbības, kas paredzētas maksātnespējas procesa vadīšanai, jautājumus, kas saistīti ar maksātnespējas pieteikumu un tā iesniegšanas kārtību.
Lai sasniegtu kursa darba mērķi, tika risināti šādi uzdevumi: izpētītas likumdošanā paredzētās darbības, kas attiecās uz maksātnespējas procesa vadīšanu, procesa kārtību; izpētīta tiesas iekārta un sevišķās tiesāšanas kārtības nepieciešamība un efektivitāte.
Rakstot kursa darbu kā pamata materiālu izmantoju 1996. gada 12. septembrī pieņemto likumu “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju”, Civilprocesa likumu, kā arī dažādu juristu rakstus par maksātnespējas procesa problēmām un šķēršļiem. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1196437
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация