Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:439032
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.06.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 22 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  MAKSĀTNESPĒJAS ADMINISTRATORA ATLĪDZĪBAS MODELIS    4
1.1.  Maksātnespējas likums    4
1.2.  Kredītiestāžu likums    9
2.  IZDEVUMI UN ATLĪDZĪBA    12
2.1.  Vai sapulces apstiprinājums nav nepieciešams arī pirms pakalpojuma saņemšanas? Kreditoru sapulces spēks un jēga?    12
3.  SAMĒRĪGUMS UN PAMATOTĪBA    14
3.1.  Kā rīkoties ar atlīdzību, ja par administratora tiek sniegtas pamatotas un apmierināmas sūdzības?    14
4.  PRIEKŠLIKUMI    16
5.  SECINĀJUMI    18
6.  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN AVOTI    19
Фрагмент работы

4. PRIEKŠLIKUMI
Maksātnespējas administratoru un likvidatoru darbības mērķi ir vienādi – vest administrētā parādnieka pēc iespējas efektīvāt un veikt norēķis un kreditoriem. Veicot abu profesiju analīzi, iezīmējās būtiska atšķirība, kura rada lielu ietekmi uz administratora atlīdzību un autora prāt neļauj pildīt maksātnespējas likuma definētos mērķus. Maksātnespējas likuma 111.panta sestajā daļā noteiktais “sešu mēnešu” termiņš, kurā pārdodama pārādnieka manta uzliek slogu administratoram samazināt parādnieka mantas cenu, ja rīkotajā izsolē netiek pārdi aktīvi, turpretim, likvidators var šo cenu nesamazināt, bet meklēt izdevīgāko un atbilstošāko pircēju. Arī Satversmes tiesa ir atzinusi, ka “’maksātnespējas procesa ātrums nevar būt pašmēŗkis, un tā dēļ nedrīkst tikt pieļauti būtiski personas tiesību ierobežojumi”. Pētījumā “Maksātnespējas sistēmu salīdzināšana” salīdzinot ar Somijas maksātnespējas jomas regulējumu, kā prioritāte ir izvirzīta – parādnieka aktīvu vērtības maksimāla saglabāšana un tas, ka maksātnespējas procesam jānotiek visas sabiedrības interesēs.
Somijas Republikas Bankrota likums paredz, ka “tukšajos” procesos, kuri izbeidzas sakarā ar mantas neesamību, administratora atlīdzības minimālais apmērs ir 1500-2500 euro, kas samērojot ar Latvijas Republikas Maksātnespējas likuma depozītu ir 3 reizes lielāks, turpetim, šāds regulējums autora prāt būtu piemērojamāks tā iemesla dēļ, jo “tukšie” maksātnespējas procesi pārsvarā rodas parādnieka negodprātības iespaidā veicot virkni darbību pretēji labas ticības principam, kas tādējādi radītu stingrākus maksātnespējas procesa uzsākšanas un saistību dzēšanas ierobežojumus, kā arī radītu papildus līdzekļus izdevumu segšanai adminsitrējot maksātnespējas procesu.
Tiesas kontrole pār maksātnespējas administratora atlīdzību iespējams, ka spētu samazināt augstās administrēšanas izmaksas, kurā tiek iekļauta gan adminsitratora atlīdzība, gan pieaicināto speciālistu algošana, kura kā tika minēts augstāk, bieži vien var izrādīties kā slēpta samaksa savam kolēģim. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1379826
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация