Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:562888
 
Оценка:
Опубликованно: 06.02.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vēl mūsu pirmatnējie sentēvi ģērbās atšķirīgu dzīvnieku kažokādās, bet vēlāk un dabiskajā ādā, lai aizsargātos no aukstuma. Tomēr tajos tālos un smagos laikos cilvēks vienkārši nevarēja sasildīties citādāk, bez tā, lai neapģērbties zvērādās no dzīvniekiem, kurus viņš nogalināja. Pat pie tam viņš centās attiekties pret dzīvniekiem ar cienību un pateicās tiem par siltumu, dzīvi un ēdienu.
Iespēja nogalināt dzīvniekus to kažokādas un ādas dēļ ir mūsdienu cilvēka apšaubāma privilēģija, tādēļ tai ir tik daudz pretinieku pasaulē.
Kažokādas saņemšanai kažokzvēru noķer ar slazdiem vai izaudzē speciālās zvērufermās.
Cilvēki bieži vien pērkot dabiskas kažokādas nedomā pat to, kā dzīvnieki tiek spīdzināti un mocīti. Cilvēki nezin, ka dzīviem dzīvniekiem pārvelk ādu pār acīm, viestiešākajā vārda nozīmē. Kažokādu iegūšana tiek veikta ar visnežēlīgākajiem paņēmieniem: nežēlīgos apstākļos dzīvnieki tiek turēti metāla būros, tiek spīdzināti un dzīviem esot nodīrā ādu. Pasaulē masveidā tiek iznīcināti reti dzīvnieki, lai iegūtu ādas un kažokādas un no tām iegūtu peļņu.
Kažokādas saņemšana arī piesārņo apkārtējo vidi, tā kā zvērādu apdarei tiek izmantotas kaitīgas ķimikālijas. Kažokāda ir šausmas apkārtējai videi.
Šodien, lai kaut kā apturētu nevainīgu dzīvnieku bojāeju, tika izdomātas mākslīgas kažokādas un āda. Kažoki no mākslīgas kažokādas var brīnišķīgi sasildīt mūs, bet izstrādājumi ādas aizstājēja nepiekāpjas pa skaistumu un eleganci izstrādājumiem no dabiskas ādas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация