Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:892080
 
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Visvairāk mani uzrunāja tieši cilvēciskās lietas, kuras Rūdolfs Blaumanis ir spējis attēlot ,un kuras mūžīgi sabiedrībā bija, ir un būs aktuālas. Viņš spēj atklāt tēlu no tā visdažādākajām šķautnēm izmantojot māksliniecisko izteiksme līdzekļu palīdzību.Literatūrzinātniece Benita Smilktiņa norāda, ka Blaumaņa noveļu pasaule – tā ir cilvēka rakstura pasaule, kurā līdzīgi pavasara paliem strauji uzbango karstas dziļas, kas ar nevaldāmu spēku spēj nojaukt visus saprāta un tradicionālās morāles aizsprostus. Blaumanis ir reālists, kas stāv spožas saules gaismas apmirdzētas zemes vidū, kur viņa varoņi laimē skaļi smej un bēdās rūgti raud, kur dzīvot gribas un mīlestības priekšā maznozīmīgi kļūst visi cēlie ideāli.
R.Blaumanis ir veiksmīgi un prasmīgi pielietojis mākslinieciskās izteiksmes līdzekļus savos darbos. Daudzos noveļu nosaukumos Blaumanis ir izmantojis tādu mākslinieciskās izteiksmes līdzekļus ,kā metafora , piemēram, novelē ’'Purvā bridējs”. Vajadzīgo nozīmi katra tēla atspoguļojumā rakstnieks ir panācis ar valodas bagātību. Daudzās novelēs mēs tā arī neuzzinām galveno varoņu likteņu un dzīves stāstu turpinājumus, Blaumanis mūs atstāj neziņā un neatklāj par viņu tālāko dzīvi. Bet ar māksliniecisko līdzekļu palīdzību , lasītājs Blaumaņa darbos var ilustratīvi iztēloties tā laika sabiedrības slāni , atspoguļotos notikumus, galveno varoņu raksturīgās iezīmes. Blaumanis latviešu kultūrai ir atstājis neatņemamu un bagātu mantojumu,kurš saglabāsies no paaudzes paaudzē.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1377738
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация