Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:202606
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.04.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 34 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Mantojuma atklāšanās izsludināšana    6
2.  Aicinājums mantot    10
3.  Gribas izteikšana pieņemt mantojumu likumiskajā mantošanā    12
4.  Mantojuma pieņemšana ar inventāra tiesību    12
5.  Mantojuma iegūšanas sekas    22
  Nobeigums    22
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    23
Фрагмент работы

Nobeigums
Skatot mantojuma pieņemšanas procesu sākot jau no mantojuma atklāšanās līdz mantojuma apliecības saņemšanai, autors versa uzmanību uz iespējamajiem problēmu jautājumiem, kas negatīvi ietekmē šo procesu un iespējami ierobežo mantinieku tiesības uz mantojumu, kreditoru iespējas saņemt parādu atmaksu un citu ieinteresēto pesonu tiesības. Mantojuma pieņemšanas process sevī ietver vairākas tiesības, tiesības uz mantojumu, tiesības pieņemt mantojumu, tiesības izteikt savu gribu kā klusējot, tā rakstiski, tiesības atteikties no mantojuma, mantot ar inventāra tiesību vai bez tās. Mantojuma lietas kopš 2003.gada 01.janvāra ved zvērināti notāri. Ņemot vērā, ka saskaņā ar Notariāta likuma 5.pantu zvērināts notārs amata darbībā pakļauts vienīgi likumam un pilda savus pienākumus kā neatkarīgs, neitrāls fizisko un juridisko personu civilo tiesību un likumisko interešu nodrošinātājs, tad mantojuma atstājējs, mantinieki, kreditori un citas ieinteresētās personas var būt drošas, ka notārs, nenoformēs mantojuma lietu tā, ka kāda tiesības tiktu vairāk ievērotas un kāda tiesības vispār netiktu ievērotas, vai arī mantojums tiktu sadalīts kādam par sliktu. Tēmu pētot, autors nonāca pie vairākiem priekšlikumiem, kuri autora prāt atvieglotu mantošanas procesu gan mantinikiem, gan zvērinātiem notāriem, gan iespējams mazinātu strīdīgas lietas, kuras nonāk tiesā.
Pētot jautājumu par mantojuma pieņemšanu ar inventāra tiesību, var secināt, ka ar termiņiem pastāv neskaidrības. Ja ierodas pie zvērināta notāra viens mantinieks no vairākiem, iesniedz iesniegumu par mantojuma atklāšanos, iesniedz ziņas par citiem mantiniekiem un sakarā ar to, ka citi mantinieki ir zināmi, lūdz notāru noteikt minimālo termiņu trīs mēneši uzaicinājumam citiem mantiniekiem izteikt savu viedokli par mantojumu. Rezultātā, citi mantinieki ierodas pēc diviem mēnešiem un viņi jau ir palaiduši garām savu iespēju izmantot inventāra tiesību, jo katrs mantinieks inventāra tiesību izmanto atsevišķi. Turklāt apstāklis, ka vispār uz mantojumu bez uzaicinājuma var pieteikties gada laikā, arī nozīmē to, ka inventāra tiesības izmantošanas iespējas vairs nav nekādas. No emocionālā viedokļa, daudzi radinieki nespēj divu mēnešu laikā atgūties un sākt kārtot mantojuma lietas, kuriem vēl no arhīviem ziņas jāpieprasa, lai radniecību apstiprinātu utt. Tagad sanāk, ka šajā procesā ir trīs dažādi termiņi, inventāra tiesības izmantošanai divi mēneši, ja pieteikties uz mantojumu ar uzaicinājumu tad notāra noteikts termiņš ne īsāks par trim mēnešiem, ja bez uzaicinājuma tad gada laikā no mantojuma atklāšanās dienas. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1353661
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация