Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:893193
 
Оценка:
Опубликованно: 23.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Marija Montesori ir viena no tām izcilākajām personībām, kuras metodi pielieto vairākus gadus. Viņas pedagoģiskie uzskati ir aktuāli arī šodien.

Darba mērķis: veidot priekšstatu par M. Montesori personību un viņas pedagoģiskiem uzskatiem.
Darba uzdevumi:
iepazīties ar pieejamo literatūru par M. Montesori personību un viņas pedagoģiskiem uzskatiem.
apkopot iegūto materiālu.
Marija Montesori (1870 – 1952) ir pirmā sieviete, kura Itālijas universitātē studēja medicīnu un kļuva par šīs universitātes pirmo medicīnas zinātnes doktori. Viņa nodarbojās ar garīgi atpalikušu bērnu psiholoģijas zinātnisko izpēti, vēlāk studēja psiholoģiju un pedagoģisko darbību sāka 1898.gadā Turīnā.
Marijas Montesori metode vai arī sistēma vispirms saistāma ar viņas dibināto ”Bērnu namu” 1907.gadā Romā. 1912.gadā autoritatīvi pedagoģiskie izdevumi Montesori metodi kvalificē kā ”jaunu kustību audzināšanas jomā,” bet 1911.gadā Šveicē pieņem likumu par Montesori sistēmas ieviešanu visās Šveices vispārizglītojošajās skolās. 1912.gadā viņas sistēmu centās ieviest arī Anglijā, Indijā, Ķīnā, Meksikā, Korejā, Honolulu, ASV.
Marijas Montesori pedagoģiskā sistēma, balstīta uz bērnu mīlestību, ietver sevī arī cietsirdības un pacietības momentus. Viņas ideālais bērns ir tāds, kas rotaļājās tikai ar viņas – Montesori – rotaļlietām un turklāt viņš – bērns – alkst pēc zināšanām. Prof. Boids Montesori personības raksturojuma nobeigumā saka: ”Turpiniet bērna audzināšanu Montesori ”Bērnu nama” garā, un jūsu priekšā parādīsies personība, līdzīga pašai Montesori – uzticīga pozitīvajai zinātnei, ar ”pilīti” reliģijas, bet ar ļoti nabadzīgām estētiskajām interesēm.” Marijas Montesori pedagoģiskās idejas atbilda viņas laikmeta garam.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация