Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:234643
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.09.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

19. gs. Itālijā vēl tika plaši izmantots bērnu darbs, sievietes saņēma mazu atalgojumu.lielākā daļa iedzīvotāju bija analfabēti. Audzināšana un pirmsskolas izglītība bija vietējo pārvalžu rokās, kuras izglītības sasniegšanā bija maz ieinteresētas. Neizglītotība bija lielā mērā saistīta arī ar sabiedrībā valdošajiem aizspriedumiem. Skolas pārsvarā atradās tām nepiemērotās vietās- staļļos un tamlīdzīgās vietās, trūka arī mācību materiālu. Skolotājiem trūka autoritātes, tāpēc draudzēs nebija intereses par skolām. Kā mācību metode tika izmantota iekalšana.
Marija Montisori piedzima 1870.gada 31.augustā grāmatveža Alesandro Montesori un izglītotas Nillea Stopani ģimenē. Vecāki viņai nodrošināja iespēju augt pašpārliecinātai, izglītotai, veidot karjeru. Marija Monesori bija pirmā sieviete Itālijā, kura studēja medicīnu, un 1896.gadā viņa iesniedza doktora darbu psihiatrijā un ieguva grādu.Strādājot Romas universitātes psihiatriskajā slimnīcā, un tur, apmeklējot vājprātīgo bērnu iestādes un meklējot bērnus,kuri būtu piemēriti pētījumiem, viņa guva ierosmi interesei par bērniem invalīdiem.Marija Montesori iespaidojās arī no daudzu tā laika pedagogu darbiem, it īpaši Larija Segēna darbiem, kur viņš izteica domu, ka garīgi traucējumi ne vienmēr ir medicīniska, bet gan bieži vien pedagoģiska problēma. Drīz tika atvērta skola, kuras direktore bija Marija Montesori un kura tika iekārtota kā mācību klīnika. Marijas Montesori darba rezultātā slimie bērni valsts eksāmenus nokārtoja tik pat labi kā bērni no parastām skolām. Taču Marijas Montesori interese pievērsās normāliem bērniem, un viņa no skolas aizgāja, lai 1907.gadā dibinātu “Bērnu māju” strādnieku bērniem Romas San Lorenco kvartālā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1118542
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация