Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:653735
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.04.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nobeigums
Problēma netiek atrisināta. Ko darīt? Mindauga vara bija barga un nežēlīga, bet bija valsts. Ar viņu bija slikti, bet bez viņa? Pēc Mindauga nāks nākamais, kuru arī gribēs gāzt, vēlāk nākamais, tā arī nenoslēdzot šo nebeidzamo apli un neatbildot uz jautājumu: “Vai valsts var pastāvēt bez varas?”
Interesanti, ka traģēdiju “Vara” Mārtiņš Zīverts uzraksta vācu laikā, kad Latvijai nācās saskarties ar divām varām – padomju karaspēka iebrukumu un vācu okupāciju. (Hausmanis 2003) Rakstnieks atbildi nesniedz, nav pareizās vai nepareizās atbildes uz izvirzītajiem jautājumiem, jo lasītājam vai skatītājam jāmeklē atbilde sevī. Mārtiņš Zīverts savās lugās neapraksta ikdienības likstas, savus radītos tēlus, konfliktus un problēmjautājumus viņš paceļ filozofiskā līmenī, tādējādi šīs lugas ir aktuālas joprojām.
Iepazīstot M. Zīverta lugas, lasītājam ir jādomā līdzi, jālemj pašiem, šeit neder lasīšana ‘diagonāli’, jo autors pat visīsākajās remarkās paslēpis tēlu emocijas un iekšējās pretrunas. Lasītājs kļūst par daļu no lugas vides, neapzināti iejūtas tēlos un nojaušamie problēmjautājumi paliek lasītāja ziņā, piemēram, cik liels spēks ir varai un kā to var mērīt? Kā vērtēt varas pāridarījumus cilvēku starpā un cilvēkā pašā, vai varu maz var tā vainot, varbūt tā ir tāda citu cilvēku būtība – justies tik pārākam, ka jālauž citi, un tāpēc neapzināties, ka lauz pats sevi?

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1385391
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация