Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:148272
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Jaunāko laiku filosofiskās telpas meklējumu laikā (19.gs.beigas/20.gs.sāk.) filosofijā ienāk eksistenciālisma filosofija un Martins Heidegers (1889–1976) – savdabīgs un pretrunīgs, toties izcils 20.gadsimta vācu filosofs, viens no eksistenciālisma filosofijas pamatlicējiem. Viņa galvenais darbs ir “Esamība un laiks” (1927, Sein und Zeit). Heidegers ir dzimis Bādenē, studējis filosofiju un dabas zinātnes un docējis galvenokārt Freiburgas Universitātē. Heidegers pārsvarā nodarbojās (un iekaroja slavu) ar lekciju pasniegšanu. Savās lekcijās Heidegers ‘dekonstruē’ filosofijas tradīciju, viņa trīs lielie ietekmes avoti un, vienlaicīgi, interpretācijas upuri ir: Aristotelis, Kants un Huslers.
Heidegeru nav iespējams iekļaut kādā noteiktā tradicionālā filosofijas skolā. Viņa domāšanu visspilgtāk raksturo nepabeigtība, meklēšana, avantūra – iedrošināšanās nojaukt pastāvošo filosofisko ‘iekārtu’, lai meklētu iedvesmu Rietumu domas sākumos (agrīnajā pirms-sokratiķu Grieķijā), dēļ uzskata, ka Rietumu filosofija kopš Platona laikiem ir aizmirsusi savu īsto sūtību – koncentrēties uz Esamības (Dasein) atklāšanu.1 Heidegerprāt esamībai ir dažādi paveidi, un savos darbos viņš centies izpētīt, kādu veidu esamība raksturīga cilvēkiem un lietām vispār.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация