Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:349432
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 33 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Klīnisko pētījumu procesā, dažiem atsevišķi pētnieki tiek noslogoti un pakļauti riskam, lai gūtu labumu citiem, kas rada fundamentālu ētisku spriedzi un ētiskas saistības. Šie ētiskie pienākumi ietver zinātnisko stingrību un sociālo atbildību, kā arī atsevišķu dalībnieku tiesību un labklājības ievērošanu (Emanuel, Wendler, Grady, 2000). Bez sadarbības klīniskajā pētniecībā ir maz iespēju progresēt. Sākot ar preklīniskiem un pēcreģistrācijas pētījumiem, no projekta asistenta līdz projekta vadītājam, un no līgumu slēgšanas organizācijas līdz farmācijas sponsoriem, komandas darbs ir savstarpēja paļaušanās vienam uz otru. Komandas darbs ir tas, kas padara atšķirīgu svarīgu vietu izvēli, aktivizēšanu un datu analīzes pagrieziena punktu sasniegšanu, un to visu virza uzraudzības apmeklējumi (pacienta pirms izpētes apmeklējums, vietas uzsākšanas apmeklējums, starpposma uzraudzības apmeklējums un noslēguma apmeklējums) (CenterWatch Staff, 2016).
Māsām ir izšķiroša nozīme ētisko klīnisko pētījumu veikšanā, un viņas ir iesaistīti pētījumos, veicot dažādas lomas, kas saistītas ar klīniskām, ētiskām un regulatīvām problēmām. Pieaugot klīnisko pētījumu apjomam, daudzveidībai un sarežģītībai, pastiprinās arī problēmas, kas saistītas ar ētisku pētījumu veikšanu. To unikālo un sarežģīto ētisko problēmu izpēte, izpratne un risināšana, veicot dažādas klīniskās izpētes funkcijas, ir neatņemama, lai uzturētu morāles saistības, ko māsas uzņemas pacientiem, tostarp aizsargājot viņu tiesības un nodrošinot viņu drošību. Māsas, kas iesaistītas pētījumos, neatkarīgi no tā, vai tās ir galvenās pētnieces, pētījumu koordinatores, klīnisko pētījumu māsas vai personāla māsas, rūpējas par pacientiem, kuri ir pētāmie, ir atbildīgas par klīnisko pētījumu ētiskas veicināšanas veicināšanu (Grady, 2010). Māsās profesionālajai darbībai ir svarīga loma visā pētniecības procesa nepārtrauktībā, kas arī ielā mērā ietekmē indivīda pieredzi, kas piedalās izmēģinājumā. Māsas atbalsts un iesaistīšanās ir atslēga, lai veiksmīgi pabeigtu izmēģinājumus, kas veicina gan klīnisko atklājumu evolūciju, gan sekmē sabiedrības veselību (Offenhartz, McClary, Hastings, 2008).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация