Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:445857
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.08.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 33 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
1. Kvalitatīvajā pētījuma metodē piedalījās 7 respondenti no Rīgas slimnīcas X, mugurkaula un locītavu ķirurģijas nodaļa, vecumā no 45 – 72 gadiem. Analizējot jautājumu par subjektīvajām sūdzībām, kā primārā sūdzība visiem respondentiem pirmsoperācijas periodā bija sāpes, galvenokārt muguras sāpes, kas apgrūtina pacienta ikdienas dzīvesveidu.
2. Gandrīz visiem respondentiem bija sūdzības, izņemot vienu, kuram sūdzību nebija, pārējie kā galveno subjektīvo sūdzību atzīmēja muguras sāpes, kuru dēļ esot bijis grūti atrast piemērotu pozīciju. Savukārt divi respondenti periodā saskārās ar sliktu dūšu.
3. Sāpju izvērtēšana un kupēšana ir viens no masiera pamatpienākumiem. Masiera aprūpē neizmanto sāpju skalu, bet gan novērtē pacientu pēc subjektīvajām sūdzībām un ievada pretsāpju medikamentus.
4. Analizējot respondentu sniegtās atbildes uz jautājumu, kādi ir māsu galvenie pienākumi aprūpē pēc diska trūces operācijas, tad visi pacienti kā primāro māsu pienākumu akcentēja - mazināt sāpes. aprūpē sāpju mazināšana ir māsu primārais un galvenais pienākums, lai pacients pēc iespējas ātrāk atgūtu neatkarību, uzlabotu dzīves un darba kvalitāti.
5. aprūpē pacienti kā svarīgāko procedūru atzīmēja medikamentozo terapiju, kas balstīta uz pretsāpju medikamentiem, i/v medikamentiem un antibiotikām brūces profilaksei, svarīgu nozīmi piešķir arī brūces aprūpei.
6. Pacienta izglītošana ir viena no māsu svarīgākajiem pienākumiem un no tā cik pacients būs informēts un zinošs ir atkarīgs atveseļošanās process un pacienta uzturēšanās nodaļā. Vidēji pēc starpskriemeļu diska trūces operācijas pacienti stacionārā uzturās 4 – 5 dienas.
7. Pacienta aktivizācija ir neatņemama sastāvdaļa periodā, lai veicinātu atveseļošanās procesu, ko nodrošina fizioterapeits, galvenokārt pirmajā dienā, parāda un izskaidro kā pareizi jāceļas, jāstaigā izmantojot augsto staigāšanas rāmi, elpošanas vingrinājumi pneimonijas profilaksei, parāda, kādi vingrojumi būtu vēlami periodā nekaitējot mugurai.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация