Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:439452
 
Оценка:
Опубликованно: 25.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mana darba tēma ir „ Masu saziņas līdzekļu ietekme uz politiskiem procesiem.” Šo tēmu izvēlējos tāpēc, ka iepriekš neesmu iedziļinājusies viņā, bet liekas, ka tā varētu būt interesanta, jo mūsu dzīvi nepārtraukti pavada masu saziņas līdzekļi. Tāpat būtiska dzīves joma pēc manām domām ir arī politika. Vēlējos redzēt, kāda ir to saistība savā starpā.
Es domāju, ka masu saziņas līdzekļu ietekme uz politiku pastāv un centīšos aplūkot kāda ir šī ietekme. Līdz ar to mana darba mērķis ir parādīt, kāda tad vispār pastāv masu saziņas līdzekļu ietekme uz politiskajiem processiem un centīšos parādīt, ka zināma ietekme pastāv.
Mūsu sabiedrība interesējas par politiku un tā ir pati vienkāršākā līdzdalības forma politikā, kas neprasa sevišķu aktivitāti. Šī interese izpaužas skatoties televīziju, klausoties radio u.t.t. Cilvēks nevar būt brīvs un neatkarīgs no politikas. Tā vai citādi viņš izjūt politikas ietekmi un ir spiests paust savu attieksmi pret politiku ar piedalīšanos mītiņos, vēlēšanās. Sabiedrība šo informāciju iegūst no masu saziņas līdzekļiem un līdz ar to cilvēks tiek ietekmēts, bet tas atkarīgs no cilvēka, cik daudz viņš ietekmējas no saņemtās informācijas.
Iesākumā darbā apskatīsim, kas ir masu saziņas līdzekļi, lai vieglāk ir saprast kam tieši ir ietekme uz politiskiem procesiem. Tālāk tiks apskatīts Masu saziņas līdzekļa loma politikā, jo pēc manām domām šī loma ir liela, jo tā veic dažādas funkcijas sabiedrībā. Tāpat arī apskatīsim Masu saziņas līdzekļu būtību, kā arī vai mediji ir neatkarīgi vai tomēr ir komercializācija, jo no tā mēs varam izdarīt secinajumus vai tiešām mums jatic visam, ko pasniedz masu saziņas līdzekļos. Pēdējais kam es pievērsīšos ir Masu mediju attīstība Latvijā.
Lai sāktu apskatīt masu saziņas līdzekļu ietekmi uz politiskajiem procesiem, iesākumā noskaidrosim, ko nozīmē jēdziens – masu saziņas līdzekļi.
Masu saziņas līdzekļi, kurus dēvē arī par plašsaziņas līdzekļiem, masu informācijas līdzekļiem, medijiem ir periodiski publiskotas informācijas nesēji. Pastāv elektroniski un iespiedformātā. 1
Masu saziņas līdzekļi ieņem lielu lomu sabiedrības dzīvē un atstāj savu ietekmi uz visām svarīgākajām dzīves nozarēm, arī uz politiku. Mūsdienās cilvēki daudz laika pavada, iegūstot informāciju no masu saziņas līdzekļiem, nekā runājot ar cilvēkiem.Līdz ar to cilvēks veido savus uzskatus ar televīzijas, radio vai citu masu saziņas līdzekļu palīdzību. Tāpēc arī daudzi filozofi, ekonomisti un politiķi mūsdienu sabiedrību dēvē par informācijas sabiedrību.
Masu saziņas līdzekļi liek cilvēkiem skatīties uz lietām un parādībām dažādi, izraisot gan pozitīvu, gan negatīvu attieksmi, tas ir atkarīgs, kā masu saziņas līdzekļi šo notikumu ir pasnieguši. Būtībā, visi pasaulē notiekošie procesi tiek uztverti un interpretēti ar masu saziņas līdzekļu palīdzību. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация