Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:769410
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
2.  Apvienošanas plates    5
3.  LPX    6
4.  ATX    7
5.  NLX    8
6.  EPoX EP-8RDA3+    9
7.  Secinājumi    12
8.  Bibliogrāfijas saraksts    12
Фрагмент работы

Apvienošanas plates.


Sistēmas (mātes) plates šī jēdziena pilnā nozīmē, nav nav atrodamas katrā datorā. Citās sistēmas komponentes, kuras parasti atrodas uz sistēmas plates, tiek novietotas uz paplašinājuma plates. Šajos datoros galvenā plate tiek dēvēta par apvienošanas plati, bet datorus-datori ar apvienošanas plati.
Sistēmas ar platēs var būt divu veidu: pasīvās un aktīvās. Pasīvās apvienošanas plates praktiski nesatur nekādu elektroniku, izņemot šīnu slotus, dažus buferus un draiveru shēmas. Pārējās standartu sistēmas plašu komponentes atrodas uz paplašinājuma platēm. Eksistē pasīvās sistēmas, uz kurām atrodas visas sistēmas elektronika, precīzāk tā atrodas uz vienas palašinājuma plates. Pēc būtības šī plate ir īstā sistēmas plate, bet tā ir jāievieto apvienotās plates slotā.Šī sistēma tika izstrādāta, lai modernizētu PC un nomainīt plati būtu pec iespējas vieglāk.
Aktīvās apvienotās plates satur šīnu vadības shēmas un daudzas citas komponentes. Šīs plates satur visu standartu sistēmas plates elektroniku, izņmot procesora kompleksu. Procesora komplekss- plates shēmas daļa, kura satur procesoru un ar to saistītas komponentes- takta ģeneratoru, kešatmiņu utt. pārsvarā mūsdienu PC satur aktīvo plati ar atsevišķu procesora moduli. Compaq un IBM firmas šīs konstrukcijas jaudīgajos K klases serveros, bet diemžēl tās nav standartizētas. Abās konstrukcijās kurās ieviesta gan sistēmas plate gan apvienotā plate ir savi plusi un mīnusi. Septiņdesmito gadu beigās Apple un IBM sāka izmantot sistēmas plates jo šīs konstrukcijas izrādījas lētākas. Apvienotās plates priekšrocība- modernizēt PC ir vieglāk (sasniegt citu ražošanas līmeni) jo vajag nomainīt tikai nelielu otrās pakāpes plati. Datoros ar sistēmas plati procesora maiņa notiek kopā ar sistēmas plates maiņu, bet tas ir sarežģītāk. Vēl vairāk sistēmas ar apvienoto plati pasliktināja modernizējamie procesori. Visus 486, Pentium, Pentium MMX, Pentium Pro un citus firmas procesorus var nomainīt uz ātrākiem procesoriem kurus parasti sauc par Overdrive. Protams datora modernizācija, kas sastāv no procesora nomaiņas uz ātrāku, nevis sistēmas plates maiņu ir daudz vienkāršāka.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация