Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:267464
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Laikam steidzoties attīstās zinātne un palielinās tās izgudrojumu skaits. Pasaules gudrie prāti ir izveidojuši datorprogrammu, kas būtiski atvieglo inženieru darbu, kas saistīts ar elektroenerģiju.
Ar šī programmu var uzskatāmi modelēt un aprēķināt lielumus, kas nepieciešami elektrisko iekārtu pētīšanai.
Darbā apkopota informācija par MatLab programmu. Lai vieglāk izprastu šīs programmas darbību ir sniegta pamatinformācija par fizikālajiem lielumiem, kas ir jāzina darbojoties ar šo paketi, kā arī izskaidroti populārākie bloki darbojoties SimuLink nodaļā.
Darba uzdevums sevī iekļauj īsu izklāstu par strāvu, spriegumu, kapacitāti, pretestību un citiem ar elektrību saistītiem fizikālajiem lielumiem. Darba galvenais uzdevums ir sinusoidālas strāvas induktivitātes; sinusoidālas strāvas ķēdes secīga rezistora un kapacitātes; sinusoidālas strāvas ķēdes paralēla rezistora un kapacitātes savienojuma un Kirhofa likumu sinusiodālas strāvas ķēdei pētīšana.
Pasaulē pieņemtajā SI sistēmā strāvu I mēra ampēros [A] , lādiņu q – kulonos [Q] , laiku t – sekundēs [s]. Strāvas mērīšanā ierasto 50Hz strāvu mērīšanā izmato elektromagnētiskos mēraparātus. Šie mēraparāti ir piemēroti zemas frekvences strāvu mērīšanai, jo tiem ir samērā liela induktivitāte un ievērojama paškapacitāte. Nelielu strāvas stiprumu mērīšanai izmanto detektora mēraparātu, taču tam ir samērā liela pretestība. Šo mērījumu rādītāji ir atkarīgi no temperatūras un frekvences. Parasti, mērījumus ataino ar sinusoidālu maiņstrāvu. Mērījumu precizitātes palielināšanai izmanto tranzistorus.
Lādiņu plūsma elektriskajā strāvā ir saistīta ar enerģijas transformāciju vai tās patēriņu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация