Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:678441
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Kā pareizi likt matu maskas?    4
  Maskas gariem matiem    5
  Maskas normāliem matiem    8
  Maskas sausiem un lūstošiem matiem    9
  Maskas pret blaugznām    11
  Novārījumi matu krāsas paspilgtināšanai    12
  Izmantotā literatūra    13
Фрагмент работы

Matiem, tāpat kā sejai, uzmanība jāpievērš regulāri. Ne vienmēr pietiek ar to, ka matus izmazgājam, izžāvējam un ieveidojam, ka laiku pa laikam apmeklējam frizieri, lai tos nokrāsotu un apgrieztu. Bieži tieši fēnošana, krāsošana un balināšana, taisnošana, ilgviļņi, kā arī agresīva sukāšana un elastīgu gumiju lietošana kaitē matiem, padarot tos sausus, lūstošus un nespodrus.
Matus regulāri var palutināt ar speciāliem kopšanas līdzekļiem. Protams, var izvēlēties veikalos nopērkamos rūpnieciski ražotos kopšanas līdzekļus – maskas un kondicionētājus, taču matiem daudz veselīgāk būs mājās pagatavotās matu maskas no dabiskām izejvielām, kas neizraisa alerģiju un nesatur ķīmiskas vielas, kuras varētu kaitēt galvas ādai. Šīs maskas iespējams pagatavot viegli un ātri no produktiem, kas atrodami mājās ikvienam.
Masku lietošanas biežums ir atkarīgs no tā, kādā stāvoklī ir mati – ja tie ir gari vai sausi, ja tiek bieži krāsoti vai balināti, ja ir ilgviļņi, ja matiem ir sašķēlušies gali, ja tie pastiprināti pūkojas vai arī ja ir blaugznas, tad maskas var likt līdz pat trim reizēm nedēļā. Ja par matu stāvokli sūdzību nav, maskas var likt vienu vai divas reizes mēnesī profilaktiskos nolūkos.
Kā pareizi likt matu maskas?
Maskas liek gan pirms, gan pēc matu mazgāšanas. Tās ieziež matos un izķemmē ar retu zaru ķemmi, lai maska vienmērīgi noklātu visus matus. Pēc tam matiem uzliek plēves cepurīti vai polietilēna plēvi, aptin galvu ar siltu, mitru frotē dvieli un nedaudz pasilda ar fēnu, jo siltumā matu kutikulas atvērsies un labāk uzsūks maskas ārstnieciskās vielas. Pēc tam masku tur vēlamo laiku, izmazgā vai izskalo, tad žāvē un veido matus kā parasti.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация