Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:503205
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kopš pārmaiņu procesa sākuma Centrālās un Austrumu Eiropas valstis pirms vairāk nekā desmit gadiem, šo valstu ekonomikas pārdzīvojušas milzīgas izmaiņas. Lielos valsts uzņēmumus privatizēja un tūkstošiem strādājošo atlaida. Šo procesu varēja kompensēt tikai ar iespaidīgu uzplaukumu mazo un vidējo uzņēmumu radīšanas procesa. Īpašas pārmaiņas skārušas tādas valstis kā Bulgāriju, Rumāniju, Slovākiju un Čehiju, jo tur pirms ekonomisko reformu sakuma nepastāvēja nekāda veida privāta uzņēmējdarbība. Latvijā šī situācija bija līdzīga.
Šis iespaidīgais uzplaukums tomēr nedrīkst novērst uzmanību no milzīgajām problēmām, ar kuram saskārās jaunizveidotie uzņēmumi praktiski visās Centrālās un Austrumu Eiropas valstīs, tajā skaitā arī Latvijā. Kamēr ārzemju investori piedzīvo nodokļu atvieglojumus un valsts uzņēmumiem piešķir subsīdijas, vietējiem jaunizveidotiem uzņēmumiem jātiek galā ar veselu problēmu kopumu, piemēram finansu avotu trūkumu, grūtības atrast kvalificētu darba spēku, valdības atbalsta trūkums, laikietilpīgas birokrātiskas procedūras un pastāvīgi mainīga likumdošanas vide.
Mazie un vidējie uzņēmumi ir tirgus ekonomikas svarīgākie elementi un elastīgākā uzņēmējdarbības forma. To dibināšana un attīstība ir labvēlīgas ekonomiskās vides svarīgs nosacījums, kas veicina konkurenci, valsts iekšzemes kopprodukta veidošanos un valsts attīstību. To dibināšana un attīstība ir labvēlīgas ekonomiskās vides būtisks nosacījums, kas veicina ne tikai konkurenci, bet arī dažādāku preču un pakalpojumu piedāvājumu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1207541
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация