Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:981021
 
Оценка:
Опубликованно: 23.11.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mediācija Latvijā
Neskatoties uz to, ka Latvijā populāra mediācija sākusi palikt pavisam nesen, jau tagad ir iespējams atrast par to visai lietderīgu informāciju latviešu valodā. Manuprāt tas ir ļoti būtiski, jo ne visi cilvēki pārvalda svešvalodas un vairākumam ir vieglāk uztvert informāciju savā dzimtajā valodā. Izpētot to, kādi materiāli šobrīd ir pieejami, es noskaidroju, ka ļoti ērti un vienkārši var atrast informāciju par mediāciju mājaslapā www.mediacija.lv, kur ikviens var uzzināt kas ir mediācija, kur var saņemt mediācijas pakalpojumus, kādi ir aktuālākie projekti šajā jomā, kā arī to, kā var Latvijā iegūt mediatora sertifikātu. Šajā mājaslapā ir apkopoti arī visbiežāk uzdotākie jautājumi un atbildes uz tiem. Tātad par visu pēc kārtas.
Mediācijas pakalpojumus patlaban piedāvā gan atsevišķi praktizējoši mediatori, gan organizācijas. Mediatora pakalpojumi pieejami, piemēram:
Biedrībā "Mediācija un ADR"
Biedrībā "Skalbes"
Cietušo atbalsta centrā
Juridiskās prakses un palīdzības centrā
Rīgas bāriņtiesā
Valsts probācijas dienestā
Latvijā - līdzīgi kā daudzās citās valstīs - nav centralizēta sertifikāta mediatoriem, bet katrs apmācību kursu organizators izdod savu apliecinājumu par attiecīgā kursa noklausīšanos vai apguvi atbilstoši konkrētajiem mācību standartiem un nolūkiem.
Līdz šim Latvijā ir notikuši vairāki mediatoru apmācību kursi, piemēram: - 2005. gadā ar Norvēģijas Izlīguma departamenta palīdzību tika apmācīti 22 Valsts probācijas dienesta (VPD) darbinieki. Viņi turpina izlīguma speciālistu vai "starpnieku" apmācību probācijas dienesta darbinieku vidū, lai organizētu izlīguma procesu kriminālpārkāpumu gadījumos. Saskaņā ar Valsts probācijas dienesta likumu, 2007.gada novembrī probācijas dienests īstenoja arī pirmo brīvprātīgo starpnieku apmācību.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1247026
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация