Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:466410
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Problēmas raksturojums un aktualitāte    3
2.  Problēmu izraisošie un veicinošie faktori    5
3.  Problēmas ētiskie aspekti    6
4.  Problēmas risināšanas ceļi un secinājumi    8
5.  Izmantotā literatūra    10
Фрагмент работы

IV. Problēmas risināšanas ceļi un secinājumi.
Es uzskatu, ka viens no galvenajiem veidiem kā risināt problēmas, kuras ir saistītas ar medību ētiku ir jauno mednieku un apkārtējās sabiedrības pastiprināta izglītošana par pašām medībām kā tādām, to ētiku un morāles aspektiem. Medību ētika pirmkārt ir katra mednieka cilvēciskā pieklājība, cieņa un zināšanas. Es esmu mednieka meita un mednieka māsa, bet man nav viss skaidrs kā būtu labāk un ko darīt dažādās medību situācijās. Noteikti kārtīga konsultācija ar tēti, man ļoti noderētu. Bet diezvai man nāksies saskarties ar medību situācijām. Manuprāt medību ētiku nevar iemācīties kā likumus no galvas. Tā vienkārši ir jāsaprot. Kad mans brālis gāja medību kursos, netika īpaši skaidrots par tādām lietām, viss bija ļoti virspusēji un pašsaprotamas lietas netika skaidrotas, galvenokārt jāzina medību noteikumi, kas, protams, ir pats svarīgākais. Manuprāt, tieši šī iemesla dēļ daudzi jaunie mednieki nesaprot īsto medību būtību. Es domāju arī, ka jebkurš cilvēks nevar no rīta pamosties un izdomāt ka būs mednieks, tam tomēr ir jābūt kā tradīcijai un jābūt sirdī. Es domāju, ka vajadzētu jaunos medniekus aizvest uz mežu un parādīt kā medības norisinās reālajā dzīvē. Taču es saprotu, ka tas ir gandrīz neiespējami. Vislabākais veids kā saprast medību tradīcijas un ētiskos aspektus ir piedalīties medību norisē. Es ar šīm lietām saskāros ejot līdzi tētim uz medībām. Visa medību norise mani saistīja un radīja izpratni par medību būtību, kaut arī sākumā biju tikai maza meitenīte, kas nesaprot neko par medībām un dodas līdzi tētim to visu iepazīt, gadiem ejot es sapratu, ka medījuma nomedīšana nav tikai gaļas iegūšanai vai slepkavība, bet arī patīkama laika pavadīšana un atpūta no ikdienas.
Vajadzētu izslēgt no medību kolektīviem tos medniekus, kuri neievēro medību likumus, tradīcijas un ar tām saistītās ētikas normas. Tas ļautu saprast to, ka visi mednieki nav slepkavas, kas iet medīt tikai, lai nogalinātu sava prieka pēc. Ja cilvēki to tiešām saprastu tad mednieku sabiedrībai būtu vieglāka dzīve un nebūtu tik daudz aizspriedumu un naida.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация