Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:567738
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.12.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.  Medicīnas aizsākumi un tās specifika senajā ķīnā    5
1.1.  Izpratne par cilvēka anatomiju    5
1.2.  Pulsa izmeklēšanas specifika    6
2.  Veselības aprūpe senajā ķīnā    7
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra un avoti    10
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Seno ķīniešu izpratne par medicīnu un veselības aprūpi ir smalka, niansēta un sarežģīta lieta, ko Rietumu pasaules cilvēkam nav tik viegli vai pat nav iespējams uztvert. Meklējot literatūru par šo tēmu, darba autore bija pārsteigta par tās šauro pieejamību, sevišķi jau to, ka specializētajos medicīnas žurnālos praktiski nav atrodams nekas par Austrumu medicīnu. Palika atklāts jautājums vai tam varētu būt kāda saistība ar mūsdienu ārstu konservatīvo domāšanu un nespēju pieņemt savādāku ārstniecības pieeju? Darba autore to necentīsies apgalvot, bet radies iespaids, ka tāda iespējamība pastāv. Iespējams, ka mūsu, rietumnieku uztverē liela daļa no Austrumu pasaules medicīnas tiek saistīta ar misticismu un ezotēriku, tomēr noteikti ir vērts kādu daļu aizgūt arī no viņu gudrībām. Tādejādi, varētu izvairīties no pārmērīgas medikamentozās terapijas, ko praktizē Rietumu medicīna un pievērsties ārstniecībai dabīgākā ceļā.
Par saprātīgu pieeju veselības uzlabošanas nolūkos, darba autore uzskata seno ķīniešu pievēršanos dabas un tās procesu ietekmei uz cilvēka organismu. Nenoliedzami, ka daba ietekmē mūsu pašsajūtu un noskaņojumu, tādēļ būtu vērts pievērst vairāk uzmanības gan vēja, gan mēness fāžu maiņas, klimata, temperatūras svārstību, atmosfēras spiediena, gadalaika uc. apstākļu mijiedarbībai ar indivīda labsajūtu. Tāpat arī organisma un tā funkciju stiprināšanai izvēlēties lietot vitamīnus saturošas un imunitāti stiprinošas dabas veltes, lai veicinātu pretošanos spējas apkārtējās vides nelabvēlīgajiem apstākļiem.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация