Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:297160
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.07.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 22 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  IMUNITĀTE    5
2.  SAAUKSTĒŠANĀS SLIMĪBU PROFILAKSE    6
2.1.  C VITAMĪNS    6
2.2.  MEDIKAMENTI    8
2.3.  ZĀĻU TĒJAS    12
3.  PRAKTISKĀ DAĻA    18
3.1.  APTAUJAS KOPSAVILKUMS    18
3.2.  INTERVIJA    21
3.3.  AUGU DROGU IEVĀKŠANA    23
3.4.  EKSPERIMENTĀLĀ DAĻA    24
3.4.1.  C vitamīna klātbūtnes konstatēšana zāļu tējās    24
3.4.2.  Krāsvielu pierādīšana medikamentos    26
  SECINĀJUMI    28
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    30
  PIELIKUMS    31
Фрагмент работы

Secinājumi
Izvirzītā hipotēze ir apstiprinājusies. Medikamentus, kas paaugstina cilvēka imūnsistēmu, var sekmīgi aizstāt ar zāļu tējām.
Organisma imūnspējas katram cilvēkam ir individuālas. Imūnsistēmas darbību kavē nepilnvērtīgs uzturs, īpaši vitamīnu trūkums un stresa situācijas.
Populārākā recepte organisma aizsargspēju stiprināšanai ir produktu, kas ir bagāti ar C vitamīnu lietošana.
C vitamīns ir ļoti nepieciešams, lai uzturētu normālā stāvoklī kapilāru sieniņas un saglabātu to cietību. C vitamīns zināmā mērā spēj aizsargāt pret toksiskām vielām: svinu, sēra oglekli, anilīnu, nitrozonīnu u.c. Tas bloķē toksisku savienojumu veidošanos organismā. Ja organismā C vitamīna nepietiek, kapilāri bojājas un notiek asinsizplūdumi, organisms zaudē noturību pret infekcijām un toksīnu iedarbību.
Zāles galvenokārt tiek iegūtas ķīmiskās sintēzes procesā. Medikamentu iedarbība ir pozitīva, ja tos pareizi lieto. Ar zālēm jārīkojas uzmanīgi, jo vēl līdz šim nav ideālu zāļu, kurām būtu tikai ārstnieciskā darbība. Visām zālēm, pat vitamīniem ir daudz blakus plakņu un kontrindikāciju. Daudzu medikamentu sastāvā ir ķīmiskās krāsvielas (E vielas), garšas pastiprinātāji, stabilizatori.
Augu valsts ir bagāta un daudzveidīga. Tā sniedz mums ne vien estētisku baudījumu, bet ir arī ļoti nozīmīgs ārstniecības resursu avots. Mūsdienu sabiedrība nenovērtē sev apkārt esošo ārstēšanās iespēju dažādību, ko mums piedāvā mūsu pašu Latvijas daba.
Zāļu tējas ir veselīgas. Tajās nav tā saucamo E vielu, ķīmisko krāsvielu un dažādu stabilizatoru, kas ir medikamentos. Augos ir ļoti daudz dažādu vielu, kas ir nepieciešamas, un veselīgas cilvēka organismam. Lai zāļu tējās augu ķīmiskās īpašības saglabātos ir pareizi tās jāievāc, jāžāvē un jāuzglabā.
Gan zāļu tēju, gan medikamentu iedarbība ir vērsta uz vienu un to pašu simptomu likvidēšanu un ar līdzīgu iedarbību (sviedrējoša, pretiekaisuma, pretmikrobu, temperatūru pazeminoša).
Dabas līdzekļi ir efektīvi vairumā gadījumu, tomēr pašārstēšanās nelīdz visos gadījumos un noteikti nedrīkst aizmirst par speciālistu, tas ir, ārstu apmeklējumu, jo simptomi daudzām slimībām ir gandrīz vienādi.
Cilvēka imunitāti nevar uzturēt un stiprināt tikai ar zāļu tējām vien, nepieciešams aktīvs dzīvesveids, veselīgs uzturs.
Ģimenes ārsts neiesaka nekomplicētas saaukstēšanās slimības ārstēt ar medikamentiem. Cilvēki ar normālu imūnsistēmu ar saaukstēšanās slimībām slimo 8 – 9 reizes gada laikā, vieglākā vai smagākā formā.
Lielākā daļa aptaujāto jauniešu lieto zāļu tējas ikdienā un zina to ietekmi uz organismu. C vitamīnu respondenti uzņem gan nopērkot to aptiekā, gan ar dažādiem pārtikas produktiem.
Aptaujātie respondenti, pamanot pirmos saaukstēšanās simptomus, lieto gan medikamentus, gan zāļu tējas, izmanto arī netradicionālas metodes. Daži no aptaujātajiem vīriešiem atzina, ka nedara neko, lai novērstu slimības simptomus. Jaunieši zāļu tējas lieto: slimību gadījumos, jo ir veselīgi, profilaksei, pēc noskaņojuma, lai pamostos, kad ir auksti, brokastīs, jo nelieto kafiju un vienkārši, ja nav ko citu dzert. Populārākās tējas jauniešu vidū ir: piparmētru, liepziedu, kumelīšu, ķimeņu, rasaskrēsliņu, pelašķu, aveņu un mežrozīšu.
Ar ķīmisku eksperimentu palīdzību, izmantojot joda spirta šķīdumu 5%, var pierādīt C vitamīna klātbūtni zāļu tējās. Eksperimentāli konstatēts, ka visvairāk C vitamīna satur mežrozīšu augļu tēja, bet vismazāk kumelīšu tēja.
Daļu no cilvēka organismam nepieciešamā C vitamīna daudzuma, tas ir 60 -100 mg diennaktī, var uzņemt ikdienā lietojot zāļu tējas.
Krāsvielas ir sastopamas zāļu tējās un medikamentos. Krāsvielu klātbūtni pierāda eksperiments ar pārtikas produktiem. Krāsvielas medikamentos ir ķīmiskas izcelsmes un tās ir daudz intensīvākas nekā zāļu tējās. No tā izriet, ka to ietekme uz organismu nav labvēlīga.
Jauniešiem ir interese par veselīgu dzīvesveidu, par iespēju paaugstināt imunitāti izmantojot zāļu tējas.
Mājas līdzekļi dot iespējas ārstēt ar mīlestību, kura nav tverama, tomēr tai ir būtiska loma, lai slimnieks izveseļotos.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация