Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:806290
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Priekšvārds    2
  Kas vispār ir mandala?    5
  Mandalas izskaidrošana    6
  Smilšu mandalas    10
  Materiāls    10
  Instrumenti    11
  Smilšu mandalu apgūšana    12
  Smilšu mandalas veidošanas rituāls    14
  Sagatavošanās rituāli    14
  Mandalas iezīmēšana    15
  Mandalas izjaukšana    18
Фрагмент работы

Neskaitāmas izdarīšanas pasaulē, izteiksmīgas līniju precizitāte, formu elegance un krāsu harmonija... Viņu ir tik daudz, cik zvaigžņu pie debesīm, cik spīdīgu gaismekļu plašajā, nebeidzamajā telpā. Dzirdot par viņām, mēs atrodamies svētībā; vērojam un apbrīnojam ar ticību sirdī, attīrāmies no drūmuma, kas sakrājies un nodrošina mūsu prātu ar nepārtrauktu laiku...
Pirms 2500 gadiem Buda Šakjamuni, sasniedzot pilnīgu un galīgu atmošanos Bodhaijā, pasniedza saviem skolēniem diva veida mācības. Pirmā no tām bija būtība, pierādīt sevi atklātās formas dialogā, tie bija pieejami šauram publikas lokam. Otrā – Tantra, Buda mācīja noslēpumaini un tikai tiem skolēniem, kuriem piemita diezgan liela dvēseles pakāpe, lai izprastu viņus un piepildītu.
Parādoties augstai pamācībai, tantra piedāvā atmošanās sasniegšanu, vērojot apkārtējos, gūstot apskaidrību, kā arī ar dievišķā starpniecību un mandalas vārtiem. Katra mandala ir grafiskā attēlošana tā vai citādi tantriskajā mācībā, nododot viņu zīmju valodas būtībā, saprotamam laika biedram Budam Šakjamuni. Viņu var lasīt, mācīties kā tekstu un atcerēties līdz pat pēdējam atklāšanās brīdim meditācijā.
Iedziļinoties Tantrā, skolēni vissīkākajās detaļās iegaumē izskatu, apskaidrības dievību un viņas vārtus, gatavojot sevi “ieiešanai mandalā”, toties ieiešanu tajā notiek tīrajā prāta pastāvēšanā, kurā atrodas dievība. Meditācijā mandala atklājas savā triju līmeņu formā – tantriskajos klosteros pastāv sarežģīti, apjomīgi vārti, prasmīgi izgatavoti no koka.. Viņi ir pārskatāmi, atvieglojot vizualizācijas procesu.
Vienlaicīgi ar iedomātu konstrukciju trīs līmeņu mandalai rituālos un praksē izmantojama plakanības izmantošana, kuri piekrītot tekstam var būt gleznieciski, vai izstrādāti no sadrumstalotiem dārgakmeņiem, no otreizējas kulšanas nokrāsotiem rīsiem, kā arī no krāsainām smiltīm.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1175248
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация