Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:356455
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lai arī „Mērnieku laiki” ir vecs literārs darbs, tajā ir atspoguļotas daudzas ekonomiskās likumsakarības, kas pastāv arī mūsdienās. Viņu problēmas ir ļoti līdzīgas mūsdienu problēmām. Viņi vēlējās iegūt labāku zemes gabalu, tāpēc deva kukuļus Mērniekam, viņa palīgiem un citiem, kas varētu palīdzēt tikt pie labāka zemas gabala. Likumsakarības šeit ir šādas: Tiem, kuri ir turīgi un dzīvo labu dzīvi arvien vajag vēl un vēl, un viņi arī var to iegūt; tur kur apgrozās nauda, tur vienmēr atrodas tādi cilvēki, kas cenšas nopelnīt; tie, kuri nevarēja iedot pietiekoši lielu kukuli, vai nezināja kā to darīt, neieguva nekādu labumu, vai pat tika arestēti, kaut gan viņi nebija tie lielākie noziedznieki, kas būtu jāliek cietumā.
Tiem, kuri ir turīgi un dzīvo labu dzīvi arvien vajag vēl un vēl, un viņi arī var to iegūt. Oļiņiem un citiem turīgākiem saimniekiem bija pietiekoši labas zemes, bet viņi vēlējās iegūt arī citu kaimiņu labākos zemes gabalus, tādēļ viņi deva prāvus kukuļus Mērniekam, kurus sagādāt viņiem nebija lielas problēmas. Pēc kukuļu iedošanas viņi varēja paši nolikt robežas gandrīz kur vien vēlējās. Tādā veidā bagātie kļuva vēl bagātāki, bet nabagie nabagāki. Bet visi neuzdrošinājās paši dot kukuļus, tāpēc izmantoja starpnieku.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация