Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:646213
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Meža īpašnieka pienākumi    4
1.1.  Dabas aizsardzība mežā    6
1.2.  Meža apsaimniekošanas plānošana    8
1.3.  Meža atjaunošana    10
1.3.1.  Meža mākslīgā atjaunošana    13
1.3.2.  Meža dabīgā atjaunošana    13
1.4.  Meža kopšana, meža bojājumi, meža aizsardzība    14
2.  Meža īpašnieka tiesības    16
3.  Atbildība par pārkāpumiem meža apsaimniekošanā    18
  Nobeigums    20
  Izmantotā literatūra    21
  Pielikumi    22
Фрагмент работы

Šajā nodaļā tika apkopoti meža īpašnieka vai tiesiskā valdītāja pienākumi, kuri iekļauti likumos un Ministru kabineta noteikumos, kas paredz meža uzraudzību un apsaimniekošanu.
Tiesībās vienmēr ir sastopami pienākumi un tiesības, tā arī meža īpašniekam, lai nodrošinātu meža produktivitāti nākotnē ir jāievēro pienākumi, lai nebūtu tikai tiesības. Jābūt līdzsvaram starp tiesībām un pienākumiem.
Meža īpašnieka pienākums ir:

Ja fiziskās personas tiesības uzturēties un brīvi pārvietoties mežā ir ierobežotas, meža īpašnieka vai tiesiskā valdītāja pienākums ir norobežot attiecīgo teritoriju ar pārskatāmiem brīdinājuma uzrakstiem.1 Šis pienākums meža īpašniekam ir jāpilda, ja viņš nevēlas, lai viņa mežā bez atļaujas uzturas svešas fiziskas personas. (Piemēram, zemnieku saimniecībā (z/s) „Tauriņi” īpašnieks vēlas savām vajadzībām lasīt sēnes sev piederošajā mežā, bet viņš nevēlas, ka personas, kuras lasa sēnes uzpircēju vajadzībām, ies viņa mežā un tur arī lasīs. Z/s „Tauriņi” meža īpašniekam ir jāizveido labi saskatāmas un no attāluma ieraugāmas zīmes, kuras brīdina par privātīpašuma robežu un jānovieto šīs zīmes uz savas zemes robežām).

Viens no vissvarīgākajiem meža īpašnieka pienākumiem ir atjaunot mežaudzi triju gadu laikā pēc cirtes veikšanas (neieskaitot ciršanas gadu) vai citu faktoru ietekmes, ja tās dēļ mežaudzes šķērslaukums (viena hektāra platībā augošo koku stumbru šķērslaukumu summa (kvadrātmetros) 1,3 metru augstumā no sakņu kakla) ir kļuvis mazāks par kritisko šķērslaukumu. Ministru kabinets atsevišķiem meža augšanas apstākļu tipiem var noteikt atšķirīgus meža atjaunošanas termiņus. Kā arī nodrošināt atjaunotās mežaudzes kopšanu.2

Meža īpašnieka vai tiesiskā valdītāja pienākums ir katru gadu līdz 1.februārim informēt Valsts meža dienestu par šādām iepriekšējā gada laikā meža zemē notikušajām izmaiņām, t.i. par darbībām, kuru veikšanai bija nepieciešams apliecinājums, par meža bojājumiem, par meža atjaunošanu, par meža ieaudzēšanu, par jaunaudžu kopšanu.3…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация