Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:208839
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Vispārējās meža īpašnieku tiesības    4
2.  Saimnieciskās darbības veikšana    7
3.  meža īpašnieku pienākumi    10
3.1.  Meža atjaunošana    14
4.  Eiropas savienības atbalsts    15
  Secinājumi un priekšlikumi    17
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    18
Фрагмент работы

Meži ir viena no galvenajām neatsveramām dabas sastāvdaļām un kā nozīmīgs dabas resurss Latvijai un tās iedzīvotājiem ir bijis svarīgs visos laikos. Meži ir Latvijas nacionālā bagātība, kura saglabājama un vairojama, lai apmierinātu sabiedrības ekoloģiskās, ekonomiskās un sociālās vajadzības.
Latvijas meža politikas galvenais pamats ir LR Satversme, LR ratificētās starptautiskās konvencijas un līgumi, nacionālās meža apsaimniekošanas tradīcijas un pieredze, zinātniski pamatotas Latvijas dabas, sociālās un ekonomiskās likumsakarības.
Pusi Latvijas valsts teritorijas sedz mežs, kas ir bagāts gan ar koksnes, gan ar citām vērtībām. Puse no tā pieder valstij, otra puse tikusi privātā meža īpašnieku apsaimniekošanā. Lai šīs dabas bagātības aizsargātu, valsts ir izdevusi normatīvos aktus, kas nosaka stingras prasības visai saimnieciskai darbībai mežā. Meža saimniecība ir nopietna tautsaimniecības nozare ar visiem tās attīstības posmiem - no meža ieaudzēšanas līdz ražas ievākšanai. Meža īpašnieka kā jebkura īpašnieka tiesības un pienākumus Latvijā regulē ne tikai Civillikums, bet arī citi normatīvie akti. Šajā referātā apskatīšu galvenos normatīvos aktus, kas nosaka meža īpašnieka tiesības un pienākumus pārvaldot savu īpašumu un veicot saimniecisko darbību. Meža īpašniekam pieder nekustamais īpašums - zeme un viss, kas uz tās atrodas, t.i., konkrētajā gadījumā mežs. Tieši mežs, salīdzinot ar citu, piem., lauksaimniecībā izmantojamu zemes īpašumu uzliek īpašniekam papildus pienākumus, kuri viņam savu īpašumu apsaimniekojot ir jāpilda. Šos pienākumus, kā jau minēju, nosaka meža apsaimniekošanas un izmantošanas regulējošie normatīvie akti.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация