Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:396529
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Meža resursu raksturojums    4
  Mežsaimniecības ietekme uz tautsaimniecību un ekonomiku    7
  Meža nozares attīstība    8
  Ar mežsaimniecību saistītās iestādes    11
  Meža atjaunošana    14
  Secinājumi    16
  Ekonomikas piemērs    17
  Bibliogrāfiskais saraksts    18
Фрагмент работы

Mežsaimniecība ieņem nozīmīgu vietu Latvijas tautsaimniecībā. Nozare darbojas kā stabilizējošs faktors lauku teritoriju ekonomiskajai, ekoloģiskajai un sociālajai attīstībai. Meža resursu, īpaši koksnes intensīva iegūšana un izmantošana pēdējos gados likusi mums pievērst pastiprinātu uzmanību mežsaimniecībai.

Pēdējo piecpadsmit gadu laikā mežsaimniecība ir attīstījusies un kļuvusi par vienu no nozīmīgākajām tautsaimniecības nozarēm. Attīstību veicinājuši vairāki faktori: meža resursi, ilglaicīgas tradīcijas, zināšanas un, kā arī valsts un nozares interešu grupu spēja vienoties par meža nozares attīstības ilgtermiņa mērķiem un šo mērķu sasniegšanas stratēģiju.

Darbā ir apskatīti meža resursi un to salīdzinājums ar citām Eiropas valstīm un iepriekšējiem gadiem, valsts meža dienesta funkcijas, mežsaimniecības attīstība un ar to saistītie faktori. Darbā ir izpētīta mežsaimniecības nozares nozīme tautsaimniecībā, tās ieguldījums Latvijas ekonomikā, kā arī Lai būtu uzskatāmāk, darbā ir attēli ar paskaidrojumiem.

Mežs un koksne ir galvenais Latvijas resurss. To apliecina arī meža platība, izteikta procentos no valsts kopējās teritorijas jeb mežainums. Pēc līdz šim veikto meža statistiskās inventarizācijas mērījumu provizoriskajiem datiem, meža un meža kritērijiem atbilstošu bijušo lauksaimniecības zemju kopējā platība Latvijā sasniedz aptuveni 3,6 miljonus hektāru jeb 55,9% no valsts teritorijas.
Latvija ir pieskaitāma pie mežiem bagātām valstīm, jo pasaulē vidēji meži aizņem 29%, bet Eiropā meži vidēji aizņem 33% no sauszemes teritorijas. Ņemot vērā meža platības uz vienu iedzīvotāju, Latvija ierindojas starp vadošajām Eiropas mežsaimniecības valstīm ar gandrīz 1,6 hektāriem meža uz vienu iedzīvotāju, kas ir gandrīz 2,7 reizes vairāk kā vidēji pasaulē. Pie mežsaimniecības lielvalstīm pieder Somijai, Zviedrijai, Norvēģijai un Igaunijai.
Latvijā meža resursi ir nozīmīga eksporta preču izejviela un tautsaimniecības attīstības garants, jo Latvijā mežu ir trīs reizes vairāk nekā iekšzemes pieprasījuma apmierināšanai. Pēc tautsaimniecības speciālistu domām nepieciešams 0,4 ha meža uz vienu iedzīvotāju. Latvijā mežu platība salīdzinot ar 20.gs. sākumu ir ļoti mainījusies. Salīdzinot ar 1935.gadu – mežu platība ir pieaugusi par 1176 tūkst. ha, jeb 40%.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация