Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:266071
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mežaparka līdzsvarotas attīstības plāna (turpmāk - Plāna) mērķis ir veicināt līdzsvarotu attīstību Mežaparkā. Attīstība ir līdzsvarota, ja ekonomiskā attīstība, sociālā un vides aizsardzība tiek sabalansēta tā, lai šībrīža procesi neapdraud un neierobežo nākamo paaudžu iespējas dzīvot kvalitatīvā vidē. Tas nozīmē, ka ekonomiskās attīstības rezultātā netiek noplicināts dabas un kultūrvēsturiskais mantojums vai piesārņota vide, un nevienai sabiedrības daļai netiek ierobežotas sociālās tiesības - piemēram, visiem pilsētas iedzīvotājiem ir vienlīdz pieejamas pilsētas sabiedriskās atpūtas ārtelpas (piemēram, Ķīšezers).
Vietējo uzņēmēju tiešā kompetencē, par tiem atbild valsts, pašvaldība un tām pakļautās institūcijas. To darbības uzdevums ir organizēt, finansēt un sniegt pakalpojumus un veidot tādu attīstību, kas ir saskaņā ar iedzīvotāju vajadzībām un vēlmēm un sabiedrības ilglaicīgām attīstības interesēm. Līdz ar to Plāns var ne tikai palīdzēt mums pašiem sakārtot domas par to, ko mēs vēlamies darīt, bet arī kalpo par pamatotu argumentu dialogā ar izpildvarām un lēmumpieņēmējiem mums svarīgos jautājumos, kas ir viņu kompetencē. Plāns kā Mežaparka iedzīvotāju viedoklis būs īpaši noderīgs, detaļplānojumu izstrādes laikā risinot jautājumus par neapbūvēto teritoriju vēlamo turpmāko izmantošanu.

Plānā atsevišķi apskatīta būtībā visa Mežaparka teritorija sākot ar dzīvojamo rajonu, kultūras un atpūtas parku "Mežaparks" (turpmāk - Parks), Ķīšezeru un tā piekrasti un pat dzīvojamam rajonam pieguļošās teritorijas (ģimenes dārziņi, bijusī armijas teritorija gar Mailes upīti, neapbūvētā teritorija starp Ķempes un Ķīšezera ielām).
Plānā apskatīti jautājumi, kas skar gan privāto īpašumu, gan pakalpojumu, tai skaitā, sabiedrisko pakalpojumu sfēru, gan sabiedriskās koplietošanas ārtelpas - valsts vai pašvaldības īpašumā esošās ielas, zaļās zonas un Ķīšezeru.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация