Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:264585
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.05.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Latvijas mežu apraksts    4
2.  Mežu atjaunošana un aizsardzība    5
3.  Mežu apsaimniekošana un izmantošana    6
4.  Mežu izciršana    7
5.  Mežu dedzināšana    9
6.  Mežu izmantošana    11
7.  Mežsaimniecība    12
8.  Papīra rūpniecība Latvijā    12
9.  Latvijas mežu ekosistēma    14
10.  Kokrūpniecības eksports    15
11.  Meža nozares nākotnes attīstība    18
12.  Ekonomiskais aprēķins    20
13.  Tests    25
14.  Izmantotās literatūras saraksts    25
Фрагмент работы

Meži ir viena no Latvijas valsts bagātībām. Mežs nav tikai enerģētisko un rūpniecības izejvielu krātuve. Tas ir arī neviltots skaistums, tīrs gaiss un dzidrs ūdens, pamats mūsu veselībai.
Meža nozare ietver gan meža apsaimniekošanu, gan kokmateriālu u.c. meža produkcijas apstrādi, pārstrādi un kokeksportu – tai ir vadošā vieta Latvijas tautsaimniecībā. Ne velti mežu dēvē par Latvijas zaļo zeltu.
Mežu daudzums, to kvalitāte un ģeogrāfiskais izvietojums noteic Latvijas piederību tām valstīm, kurās meža produkcija nekalpo tikai vietējā patēriņa apmierināšanai, bet ieņem ievērojamu vietu valsts ārējā tirdzniecībā.
Dziļāk izprast mežu nozīmi mūsu dzīvē, izvērtēt cilvēku un mežu savstarpējo mijiedarbību, dot ieskatus meža augu un dzīvnieku pasaulē – tāds ir pētnieciskā darba uzdevums.
Pētnieciskajā darbā izmantoti enciklopēdiskie, zinātniskie un mācību materiāli, raksti žurnālos. Aplūkojamās tēmas grupētas hronoloģiskā secībā, sākot ar mežu veidošanos un nobeidzot ar to izmantošanu tautsaimniecībā.
Latvija atrodas jaukto mežu (skujkoku – platlapju mežu) zonā. Līdzās skuju kokiem – eglei un priedei – Latvijā aug arī sīklapu koki – alkšņi, bērzi un apses, kā arī vairāk nekā 1000 ziedaugu un paparžaugu sugu.
Mežs aizņem 2.88 milj. ha vai 44.9% no mūsu valsts teritorijas. Tāpēc Latvijas daba un sabiedrība ir nesaraujami saistīta ar mežu. Meža daudzums, tā kvalitāte un ģeogrāfiskais izvietojums noteic Latvijas piederību valstīm, kūrās koksnes produkcija tiek izmantota ne tikai vietējam patēriņam, bet arī ieņem ievērojamu vietu ārējā tirdzniecībā. Meža lielāko daļu sastāda skuju koku meži. Meža platības procentuālais sadalījums pa valdošajām koku sugām ir sekojošs: priede – 39.7, egle – 20.6, bērzs – 28.4, melnalksnis – 2.4, apse – 2.5, baltalksnis – 5.3, ozols – 0.3, osis – 0.8.Kppējā koksnes krāja ar mizu sastāda 502 milj. m3 . Koksnes krājai piemīt pieaugšanas tendence, tā arvien palielinās. No kopējās meža platības 51.4% apsaimnieko valsts.
Tekošais krājas pieaugums Latvijas mežos ir vidēji 6.2 m 3 /ha, kopējais tekošās krājas pieaugums Latvijas mežos gadā ir 16.5 milj. m3 . Tas nozīmē. Ka ik gadus Latvijas mežos paliek par 16.5 milj. m 3 koksnes vairāk.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация