Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:773744
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.05.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 54 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Biopolitika un biovara    6
  Biovara un seksualitāte    8
  Biovara un ķermenis    11
  Biovara un nāve    13
  Biovara un sabiedrība    15
  Biovaras atšķirīgie poli    16
  Varas subjektivizācija    18
  Iedzīvotāju biopolitika    19
  Biovara un ētika    20
  Biopolitika un bioētika    22
  Biopolitikas un biovaras realizācija    25
  Nobeigums    31
  Literatūra    33
  Anotācija    36
  Annotation    37
Фрагмент работы

Savā darbā vēlos pievērsties tādiem priekšstatiem par biopolitiku, kādus tos izstrādājis franču filosofs un vēsturnieks Mišels Fuko, mēģinot šos Fuko izstrādātos biopolitkas konceptus saistīt ar indivīda ikdienas dzīvi un sociālo problemātiku mūsdienu sabiedrībā. Darbā netiks izvērsta M. Fuko filosofiskās pozīcijas, izvērtēšana pārbaudot pozīcijas stabilitāti, jo šī darba autors, proti, es, uzskata, ka tas nav plānotajā darbā veicamais uzdevums. Mans darba uzdevums ir veidot analītisku skatījumu uz lietām izejot no Fuko izstrādātās pozīcijas, kā jau pierādīta un iespējama skatupunkta. Šajā darbā tiks veikts eksperimentāls mēģinājums skatīt sociālo notikumu attīstību un vēsturi caur Fuko piedāvāto pavērsienu uz varas un sabiedrības attiecību interpretēšanu. Lai veiktu šādu aplūkojošu darbību, paralēli iztirzājot problēmas mūsdienu sabiedrībā, mēģināšu risināt jautājumu, kāda ir Fuko iestrādne biovaras izpratnē un skaidrošanā. Sekojot Fuko, vēlos it sevišķi analizēt zināšanu un varas tehnoloģiju lietojumu indivīda un sabiedrības regulēšanā un ietekmēšanā. Vēlos apskatīt medicīnisko prakšu, armijas apmācības tehnikas un metodikas funkcionēšanu kā politisko instrumentu no vienas puses un morālo instrumentu no otras. Par politisko autoritāti un varas tehnoloģijām, kas nosaka indivīda izturēšanos, Fuko raksta daudz. Taču ir vērts arī piezīmēt, ka Fuko ne tikai analizē šādas tehnoloģijas, bet arī problematizē jautājumu par dzīves mākslu, kuru indivīdam vajadzētu sasniegt nākotnes perspektīvā.
Aprakstot sociālfilosofiskās problēmas, kuras rodas, saskaroties biopolitikai ar ētiku, nodarbošos ar jautājumiem, kuri ir vieni no diskutablākajiem jautājumiem vadošo pētnieku aprindās1, kā arī aplūkošu šos jautājumus vienīgi vispārīgi, atstājot iespēju vēlāk izstrādāt šīs nianses citos darbos. Viens no jautājumiem, ko skaršu, ir jautājums par bioētikas un biopolitikas savstarpēji lobējošo darbību. Tomēr šāds uzstādījums „biopolitika vs. bioētika”, līdz galam tomēr nav skaidrs, jo tās abas ir vērstas dzīvības uzturēšanas virzienā. Neskaidrais biopolitikas raksturs liek ekspertiem atgriezties pie dažādu teorētiķu tekstu izpētes un biopolitikas jēdziena analīzes, kā arī vēsturisko problēmas ģenēzes analīzes.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1209759
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация