Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:453223
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.03.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Ikdienu nākas dzirdēt par kriminālnoziegumiem, kas saistīti ar vardarbību. Tie var būt sīki, jauniešu starpā notikuši kautiņi, bet tik pat bieži, tie ir smagi noziegumi ar letālām sekām. Bieži šos noziegumus pastrādā jau iepriekš sodītas personas, vienkārši, lai iegūtu naudu savām vajadzībām. Par sekām šie cilvēki nedomā – par to, ka atņem cilvēkam dzīvību, par to, ka atstāj bērnus bez apgādniekiem, traumē morāli cilvēkus visam mūžam- rada mūžīgo baiļu sajūtu! Ja cilvēks guvis smagus miesas bojājumus, visticamāk, viņam būs jāpārcieš ilgstoša un dārga ārstēšanās, būs nepieciešama arī rehabilitācija.
Visu veidu miesas bojājumi pret personas veselību, uzskatāmi par noziedzīgu nodarījumu, par kuriem paredzēta atbildība Krimināllikuma 125. – 131. pantā, un tādi noziedzīgi nodarījumi, kuri vērtējami kā bīstami dzīvībai un veselībai (132.-142.pants). Miesas bojājumu nodarīšana ir prettiesisks kaitējums citas personas veselībai.
Saskaņā ar Krimināllikumu miesas bojājumi atkarībā no smaguma pakāpes tiek iedalīti trijos veidos un šādas gradācijas pamatā ir sekas, kas radušās miesas bojājuma rezultātā.
Vidēja smaguma miesas bojājumi ir tādi miesas bojājumi, kas bijuši par iemeslu ilgstošam veselības traucējumam (pārsniedz 21 dienu) un ietver galvaskausa ārējās plātnītes lūzumu, krūškaula, ribu lūzumus, u.c., kā arī bijis par iemeslu vispārējo darbspēju paliekošam zaudējumam mazāk nekā vienas trešdaļas apmērā (10%-30%).…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1155371
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация