Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:958775
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Romāna darbība risinās divos dažādos laika periodos – mūsdienu – 20. gs. divdesmitajos gados un mītiskajā – Jaunās derības notikumu laikā. Darbības laiks ir sakārtots pamīšus, taču dažbrīd notikumi ilgākā laika periodā risinās vienā vai otrā periodā, notikumi savijas ap laiku. Romāna darbības sākums ir XX gadsimts.

Telpas kategorija romānā

Romāna darbība norit divās galvenajās „telpās” – Maskavā un Jerušalaijimā. Šīm telpām ir pakārtotas vairākas citas telpas, piemēram, Maskavai – Patriarhu dīķis, Gribojedova, dzīvoklis Nr. 50, cirks, trako nams; Jerušalaijimā – Hēroda pils, karātavu kalns. Arī darbības norises vieta mainās līdz ar laika maiņu.

Meistara un Margaritas mīlestības atklāsme

Meistara un Margaritas mīlestība romānā tiek atklāta pamazām. Pirmais, ko mēs par viņu savstarpējām jūtām uzzinām ir tas, ka Meistaram reiz ir bijusi viņa mūza, mūža mīlestība, taču viņi dzīvo katrs savu dzīvi. Meistars dzīvo vientuļu rakstnieka dzīvi, bet Margarita ir apprecējusies un dzīvo greznā dzīvoklī lepnā rajonā. Viņai netrūkst itin nekā. Taču viņa nevienu šīs dzīves mirkli nav bijusi laimīga. Taču viņas sirds vēl joprojām iedomājas par Meistaru. Kādu nakti, redzot sapni par Meistaru, Margaritai ataust spēcīgas atmiņas un viņa ir savādu jūtu pārņemta. Pēc neilga laika Meistars un Margarita satiekas un viņu mīlestība kļūst spēcīgāka nekā tā jebkad ir bijusi. Viņi ir gatavi paciest dažādus pārbaudījumus, arī mokas un ciešanai, lai būtu atkal kopā. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1130974
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация