Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:789445
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.12.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Militārās revolūcijas cēloņi    4
  Ieroči un karaspēka izkārtojums    6
  Trace Italienne jeb Zvaigžņveida forti    9
  Trīsdesmit gadu kara ietekme uz militāro revolūciju    11
  Kopējais secinājums    13
  Literatūras saraksts    14
  Pielikums    15
Фрагмент работы

Liela ietekme uz militāro revolūciju ir vērojama arī Spāņu-Dāņu karā 1620-tajos gados. Šis bija laiks, kad attīstījās forti. Šis karš arī attīstīja šaujamieročus. Šajā periodā parādījās stobrā lādējamie ieroči. Karaspēki bija labāk organizēti. Daudz vairāk tika izmantotas kartes. Parādijās arī vieglāka artilērija. Karaspēkos bija daudz algotņi. Trīsdesmit gadu kara beigu posmā karaspēki kļuva mazāki. Tas tādēļ, ka milzīgus karaspēkus valstis vairs nevarēja finansēt. Visdārgāk izmaksāja jātnieki, kuriem vajadzēja kalējus, kas apkopj zirgus.
Kara beigās 1648. gadā tika noslēgts Vestfālenes miera līgums, kura rezultātā vācu zemēs izveidojās jauna politiskā situācija, kurā imperatora un Romas pāvesta vara samazinājās, un nonāca vācu kūrfirstu rokās.

Secinājumi:
Trīsdesmit gadu kara laikā neapšaubāmi pieauga karaspēka lielums, attīstījās ieroči, armija kļuva profesionālāka. Taču daži rakstnieki apšauba, ka notikusi militārā revolūcija. Viņi argumentē, ka neviena no armijām šajā laikaposmā nespēja izcīnīt uzvaru. Vēsturnieki uzskata, ka karaspēki bija spējīgi ilgstoši cīnīties, taču nespēja sakaut pretinieku, līdz tam nācies padoties. Kaujas parasti noslēdzās ar pamieru, kad karavīri bija pārguruši un beidzās munīcija.

Kopējais secinājums
Veidojot šo referātu esmu uzzinājis daudz jaunas informācijas par militāro revolūciju. Tagad zinu daudz vairāk par tā laikaposma ieročiem, karaspēkiem, fortiem, politiku, taktikām un kaujam. Tieši informācija par ieročiem man likās visinteresantākā.
Veidojot referātu esmu kļuvis daudz zinošāks pasaules vēsturē kopumā, jo uzzināju par vairākām slavenām kaujām, kas notikušas laikaposmā no 16. – 19. gadsimtam. Uzzināju vairāk arī par vairākām slavenām personībām ,piemēram, Williamu Luisu, Čārlzu VIII, Aragonas Ferdinantu, zviedru Gustavu un citām.
Dažas no grāmatām bija grūti saprast, jo valoda bija diezgan sarežģīta. Man izdevās izpildīt visus iepriekš izvirzītos darba uzdevumus un mērķus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация