Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:425333
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Normatīvie tiesību akti    4
2.  Normatīvo aktu hierarhijas raksturojums    5
3.  Ministru kabineta kompetence    12
4.  Ministru kabineta noteikumi    14
4.1.  Ministru kabineta noteikumi ar likuma spēku    14
4.2.  Ministru kabineta noteikumi – pieņemti pārvaldes kārtībā    15
5.  Ministru kabineta noteikumu vieta normatīvo aktu hierarhijā    16
  Secinājumi    19
  Literatūras saraksts    22
Фрагмент работы

Cilvēks ir sabiedriska būtne, kam citu cilvēku sabiedrība nepieciešama ne tikai sevis atražošanai un materiālās eksistences nodrošināšanai, bet arī, lai nodrošinātu garīgo un intelektuālo attīstību. Sabiedrība ir cilvēku savstarpējās mijiedarbības produkts, viņu dzīves organizācija. Tas ir sarežģīts veidojums, kas sastāv no daudzveidīgām saitēm (tiesiskām, saimnieciskām, reliģiskām, pedagoģiskām), kas veidojas attiecībās starp cilvēkiem, viņu izveidotajām organizācijām. Normas pēc savas būtības ir uzvedības noteikumi, paraugi, mērauklas, kas nosaka attiecības starp cilvēkiem.
Pastāvošās tiesību normas tiek ietvertas tiesību aktos. Tiesību akti sava juridiskā spēka ziņā tiek pakārtoti cits citam, t. i., starp tiem pastāv zināma hierarhija.
Studiju darba mērķis ir noskaidrot Ministru kabineta noteikumu un normatīvo aktu būtību. Dotajā darbā tiek analizēta normatīvo aktu hierarhiju Latvijā.
Studiju darba uzdevums ir noskaidrot Ministru kabineta noteikumu vietu normatīvo aktu hierarhijā. Normatīvo aktu hierarhija kalpo tiesību varas nodrošināšanai, jo tiesību vara jeb tiesību virsvadība ir viens no tiesiskas varas stūrakmeņiem.
Satversmes 1. pants nosaka, ka Latvija ir neatkarīga demokrātiska republika, no tā izriet tādi vispārīgie tiesību principi, kā tiesiskas valsts princips, taisnīguma princips un tiesiskās paļāvības princips. Tiesiska valsts rada, veido un garantē tiesisko neatkarību, kas nepieciešama indivīda eksistencei un atsevišķu indivīdu līdz pastāvēšanai sabiedrības ietvaros. To ir iespējams nodrošināt tikai ar likuma palīdzību. Likuma virsvadība ir viens no tiesiskas valsts priekšnoteikumiem. Mūsdienās likuma virsvadības ideja tikusi aizstāta ar tiesību virsvadību, jo likums var būt gan brīvības un taisnības, gan arī apspiešanas un netaisnības instruments, jo ar likumu palīdzību valsts var valdīt pār cilvēkiem un kalpot cilvēkiem.
Sadzīvē vārds „likums” tiek lietots plašākā nozīmē un par likumiem sauc dažādus tiesību aktus. Likums ir valsts augstākais tiesību akts. Visus tiesību aktus iedala divās lielās grupās- likumos un likumpamatotos aktos, no kā izriet, ka visi pārējie tiesību akti tiek izdoti uz likuma pamata.
Studiju darba ir izmantota analīzes metode. Analīze ir loģiskās domāšanas paņēmiens, izziņas metode, kas paredz pētāmā priekšmeta sadalīšanu elementos, lai pēc tam katru no šiem elementiem izzinātu atsevišķi kā sadalītā veselā daļu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1164770
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация