Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:835506
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.11.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pārplānojot mājokli, var rasties nepieciešamība kādu no telpām gan paplašināt, gan pēc vajadzības sadalīt, un abus šos mērķus var sasniegt ar bīdāmām jeb mobīlām starpsienu sistēmām. Mobīlās starpsienas ir sistēmas, kas sastāv no plātņu konstrukcijām un mehānismiem – detaļām, kuras nodrošina plātņu kustīgumu jeb mobilitāti. Transformēt sienas iespējams ļoti īsā laikā. Tās var salocīt plaknēs, sabīdīt vienu aiz otras, nobīdīt gar sienu un pat iebīdīt sienā, tā ka gandrīz nekas neliecina, ka te vēl nupat bijusi siena.

Bīdsienu konstrukcijas patiesībā nav novitāte ne būvniecībā, ne arhitektūrā. To pirmssākumi neapšaubāmi meklējami austrumos, japāņu tradicionālajās dzīvojamās mājās.
Bīdsienu konstrukcijas pilda gan telpas sadalošās funkcijas, gan
veiksmīgi tiek izmantotas kā interjera dizaina elements.
Bīdāmās sienas var izveidot gan dzīvokļos, gan savrupmājās un lauku mājās, gan ofisos, tās dod iespēju pārveidot telpas atbilstoši vajadzībai, ekonomiski un ērti izmantojot telpu platību. Piemēram, ikdienā vienu telpas daļu var izmantot kā darba kabinetu, otru – kā dzīvojamo istabu, bet, rīkojot mājas viesības, abas telpas var apvienot vienā lielā telpā. Uzstādot starpsienas lielā guļamistabā, var atdalīt mazu bērnu guļamistabu.
Ar bīdsienu palīdzību iespējams izveidot efektīvu koridoru, garderobes, izbūvētas nišas, sadalīt mazas telpas, vannasistabas un tualetes, virtuves un viesistabas.
Jebkura veida bīdsienu konstrukcijas ideāli piemērotas ļoti šauru un mazu telpu atdalīšanai no lielākas, jo tiek ieekonomēta platība, kas būtu nepieciešama durvju atvēršanai.

Telpu sadalīšanai izmanto dažādas sistēmas, bīdāmās starpsienas, caurspīdīgas stikla sienas, savāžamas sienas. Masīvās plātņu sienas ideāli piemērotas un galvenokārt tiek izmantotas sabiedriskās un tirdzniecības telpās, lielu virsmu konstrukcijās. Savukārt mājas interjerā plaši izmanto vinila salokāmās sistēmas, saplākšņa konstrukcijas ar spoguļiem kā bīdāmās skapja durvis, ar stikla bīdsienām atdala ziemasdārzus un terases. Bīdāmās starpsienu konstrukcijas iespējams arī kombinēt no vairākiem matriāliem, piemēram, viena plātne no stikla, otra no lamināta u. t. t. Bīdsienai obligāti nav jābūt taisnai, tā var būt arī liektas formas.


Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация