Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:306309
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    5
1.  Mobilo telefonu izgudrotājs    6
2.  Mobilais telefons    7
3.  Trešās paaudzes sakari    8
4.  Java aplikāciju lietojums mobilajos telefonos    10
5.  Mobilo telefonu izmantošanas iespējas    11
5.1.  Dators un mobilais telefons    11
5.2.  Mobilā telefona lietošana ārvalstīs    13
5.3.  Bankas pakalpojumi mobilajā telefonā    14
6.  Melnie un pelēkie telefoni    16
6.1.  Melnie telefoni    16
6.2.  Pelēkie telefoni    18
7.  Mobilo telefonu nākotne    20
  Secinājumi    22
  Izmantotā literatūra    23
  Anotācija    24
  Pielikumi    25
Фрагмент работы

Ievads

Mūsdienās daudzu cilvēku dzīvē lielu lomu ir ieņēmis mobilais telefons. Cilvēki ar mobilo telefonu var zvanīt, sūtīt īsziņas un piekļūt internetam jebkurā vietā un laikā. Daudzi mobilo telefonu lietotāji ir tā pieraduši pie mobilā telefona, ka kļūst rīcības nespējīgi, ja tas sabojājas. Šo cilvēku vairs nevar sazvanīt jebkurā laikā un vietā, tādēļ viņu var piemeklēt finansiāli zaudējumi. Mūsdienās ļoti daudz, jaunieši lieto mobilos telefonus, tādēļ izlēmu rakstīt par mobilajiem telefoniem. Rakstot šo darbu es iegūšu
Mana darba mērķis ir iepazīstināt lasītājus ar mobilo telefonu tehnoloģijas sasniegumiem mūsdienās. Zinātniski pētnieciskajam darbam materiālus es ieguvu no žurnāliem un mazliet no interneta. Darbs sākas ar aprakstu par mobilo telefonu izgudrotāju. Turpinās ar aprakstu par mobilā telefona sastāvdaļām trešās paaudzes sakariem, kurus arī grib ieviest Latvijā. Vēl tiek aprakstīts par mobilo telefonu lietošanas iespējām un arī par melnajiem un pelēkajiem telefoniem Latvijā un kā tos pircējs var atpazīt no parastiem mobilajiem telefoniem.
Darbam ir divi pielikumi, kuros ir divi attēli un divas tabulas, kurās tiek parādīts mobilo telefonu tehniskais raksturojums.

Mobilo telefonu izgudrotājs

Manuprāt, daudzi zina, ka Graems Bells izgudroja tālruni, bet pirmā mobilā telefona izgudrotājs ir Martins Kūpers, kurš jau 1973. gadā demonstrēja darbībā pirmo pārnēsājamo radiotelefonu.
1973. gadā, strādādams par projektu vadītāju kompānijā Motorola, Kūpers Ņujorkā ierīkoja izmēģinājumu laboratoriju, kur izveidoja pirmo darbojošos mobilā telefona prototipu, un viņa pirmais zvans bija sāncenšiem firmā Bell Labs. Bell laboratorijā mobilā jeb šūnu saziņas līdzekļu tehnoloģijā bija izstrādāta jau pirms vairākiem gadiem, bet sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados Motorola un Bell Labs sacentās, kuriem pirmajiem izdosies ieviest šo tehnoloģiju praktiski lietojamās ierīcēs. Kūpers nespēja pretoties kārdinājumam ļoti uzskatāmi nodemonstrēt konkurentiem savu uzvaru.
Tajos gados visi domāja, ka viņš ir zaudējis prātu, cenzdamies iestāstīt, ka būs tādi mazi mobilie telefoni, kurus varēs nēsāt līdzi. Tagad tie ir neatņemama mūsu ikdienas sastāvdaļa un par tiem sen vairs neviens nebrīnās.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация