Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:305760
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Zinātniskā daļa    4
1.1.  CRT    4
1.1.1.  Shadow Mask   
1.1.2  Slot Mask   
1.1.3  Aperture Grille   
1.2  LCD   
1.2.2  STN   
1.2.2.1  DSS   
1.2.2.2  TFT   
1.3.  Plazma   
1.4.  FED   
1.5.  LEP   
1.6.  TCO un MPRII sertifikāti   
1.6.1.  TCO   
1.6.2.  TCO ’92   
1.6.3.  TCO’95   
1.6.4.  TCO ’99   
1.6.5.  MPRII   
1.7.  DDC, VESA, Plug & Play un Power Management   
2.  Pētnieciskā daļa   
2.1.  Aptauja   
  Secinājumi   
  Padomi   
  Literatūras saraksts   
  Pielikums   
Фрагмент работы

Šodien visizplatītākais monitoru tips – CRT (Cathode Ray Tube)-monitori. Par pamatu visiem šiem monitoriem kalpo elektron-staru caurulīte, burtiskais tulkojums katod-staru caurulīte. Tehnoloģija, kas tiek izmantota šī tipa monitoros, tika izveidota daudzus gadus atpakaļ un iesākumā tika veidota kā speciālais instruments maiņstrāvas elektrībai, priekš oscilografa. Šīs tehnoloģijas attīstība pēdējos gados veicināja lielāku pēc izmēra ekrānu ar augstu kvalitāti un zemākas cenas monitoru ražošanu. Šodien atrast veikalos 14" monitoru būs ļoti grūti, taču gadus piecus-sešus atpakaļ tas bija standarts. Drīz 17" monitori kļūs par standarta ierīci un uz horizonta jau redzami 19" un lielāki monitori.
CRT-monitora darbības principi. CRT-monitoram ir stikla caurulīte, kuras iekšā vakuums. No priekšpuses iekšējā stikla daļa caurulītē pārklāta ar luminoforu (Luminofor). Par luminoforiem krāsainajos CRT izmanto diezgan sarežģītus sastāvus uz retzemju metālu - ittrija, erbija u.c. pamata. Luminofors – viela, kura spīd, kad to „bombardē” ar lādētām daļiņām. Piezīmēsim, ka dažreiz luminoforu sauc par fosforu, bet tas ir aplami, tā kā luminoforam, kuru izmanto CRT pārklāšanā nekā kopīga nav ar fosforu. Attēla veidošanai CRT-monitoros tiek izmantots elektronlielgabals, kurš laiž elektronu plūsmu caur metālisko masku vai režģi uz iekšējās virsmas stikla ekrāna monitora, kas pārklāts ar daudzkrāsainiem luminoforiem punktiem. Elektronu plūsma ceļā uz caurulītes priekšējo daļu iziet cauri intensitātes modulatoram un paātrinošai sistēmai, strādājošai pēc starpības potenciāla principa. Rezultātā elektroni iegūst lielāku enerģiju, daļa, no kuras patērējas uz luminofora spīdēšanai. Elektroni nokļūst uz luminofora kārtas, pēc tam elektronu enerģija pārvēršas gaismā, t.i. elektronu plūsma liek luminofora punktiem spīdēt. Šie spīdošie luminofora punkti formē attēlu, kuru jūs redzat uz sava monitora. Kā likums, krāsainajos CRT-monitoros izmanto trīs elektronlielgabalus, atšķirībā no viena elektronlielgabala, kurš tiek izmantots monohroma monitoros, kuri šobrīd praktiski netiek ražoti.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация