Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:515092
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.03.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Nervu sistēmai nobriestot, bērnam ir iespēja nemitīgi sasniegt arvien jaunas attīstības pakāpes.
Viens svarīgs attīstības dzinējspēks slēpjas pašā bērnā, viņa spējā pašam pamanīt paveikto, priecāties par to.
Otrs attīstības dzinējspēks nāk no ārienes, no vecāku attieksmes.
Iejaucoties un neļaujot bērnam pašam cīnieties, piedzīvot vilšanos un beigās pašam sasniegt iecerēto un priecāties par savu sasniegumu, vecāki nenovērtē un pat mazina bērna iekšējos spēkus. Katrs „ es to izdarīju , es to varu, vēl gribu!” ļauj bērnam justies stipram, nozīmīgam. Un tas, savukārt, liek bērnam vēlēties spert nākamo soli.
Piedāvājiet un dodiet iespēju bērnam atrast, izpētīt un darboties ar saimniecības un virtuves piederumiem. Bērns atklās daudz interesanta un varēs jums palīdzēt. Dodiet iespēju bērnam izjust dažādas sajūtas – izmantojot ūdeni, smiltis, pupas, putraimus, mīklu, miltus un citus materiālus taustīšanai, sadzirdēšanai, saredzēšanai, smaržošanai.
Galvenais - vērojiet bērnu, mēģiniet saprast viņa vēlmes un radiet apstākļus, lai viņš varētu attīstīties. Bērns pats jums pateiks priekšā, kas vajadzīgs viņa attīstībai. Atliek tikai pamanīt un saprātīgi to virzīt.
Brīvība sākas tur, kur ir izvēles iespējas. Brīvība ir cilvēka spējas un iespējas domāt, izvēlēties sev optimālu darbības un uzvedības variantu atbilstoši savām vajadzībām. Ir iekšējā un ārējā brīvība. Iekšēji brīvs cilvēks ir autonoms, kas izpaužas viņa patstāvībā un atbildībā neatkarīgi no ārējās vides apstākļiem. Brīvs cilvēks patstāvīgi izvēlas savus dzīves darbības mērķus, līdzekļus un ir atbildīgs par pieņemtajiem lēmumiem(5, 53)
Mani Montesori audzināšanas metode piesaista ar brīvību, kādā atrodas bērni, ar viņiem doto iespēju izvēlēties, pašiem lemt un pieņemt lēmumus kā rīkoties. Parasti pieaugušie uzskata par pareizu tikai savu rīcību, pieņemtos lēmumus un nepieļauj varbūtību, ka bērns varētu rīkoties pēc saviem ieskatiem. Nereti bērnu viedoklis pat netiek pajautāts. Tas grauj bērna pašapziņu, pazemina pašvērtējumu. Montesori skolās bērniem tiek dota iespēja darboties pēc saviem ieskatiem, būt darbošanās procesā, redzēt sava darba rezultātus un novērtēt tos. Ja bērnu kaut kas neapmierina, viņš pats var situāciju mainīt pēc saviem ieskatiem līdz sasniedz viņam vēlamo mērķi bērnam tiek dota iespēja radoši attīstīties.


Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация