Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:623346
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Literatūras apskats    5
2.  Ieskats vēsturē    6
3.  Motociklu iedalījums kategorijās    9
4.  Motocikli Latvijā    10
4.1.  Motocikli Latvijā Pirmā pasaules kara laikā    11
4.2.  Pirmās neatkarības laiks    12
4.3.  PSRS laiki    13
4.4.  Pēc Otrā pasaules kara    14
4.5.  Latvija mūsdienās    15
5.  Lielākie motociklu ražotāji    16
  Secinājumi    17
  Literatūras saraksts    18
Фрагмент работы

Motocikls – motorizēts pārvietošanās līdzeklis uz diviem riteņiem. Sastopami arī pārveidoti motocikli uz trīs un vairāk riteņiem, uz diviem – motocikls, uz trīs – tricikls un uz četriem – kvadracikls, taču tas viss ir nosacīti. Cilvēka iegribas un iedomas nekas nevar ierobežot, un tādēļ ir sastopami visdažādākie motocikla paveidi, gan sniega motocikli, gan ūdens motocikli.
Vai kāds nopietni skatījās uz Gotlibu, kas bija apmāts ar iedomu par motorizētu divriteni, un lūk, 1885. gadā viņš izgatavoja pirmo motorizēto divriteni. Pasaulei tas bija kas neredzēts. Par to noteikti bija sapņojuši daudzi tā laika inženieri.
Nu kopš tā laika ir pagājuši jau desmiti gadu, motocikls ir modernizējies un to pilnībā ir skārušas garās progresa “rokas”. Tas ir pilnveidojies laikam līdzi, un kurš gan mūsdienās nezina, kas ir motocikls. Šim transporta līdzeklim visu laiku ir “gājis” labi, tas ir bijis un ir pieprasīt pārvietošanās līdzeklis visā pasaulē.
Pats pirmais motocikls tika izgudrots 1885. gadā pateicoties inženierim Gotlibam. Pats pirmais motocikls bija motorizēts divritenis, parastā velosipēda rāmī, ar parastajiem velosipēda spieķotajiem riteņiem. Tam bija ļoti mazas jaudas motors, kas bija pievienots pedāļu zobratam. Lai gan ātrums nebija lielāks par parasta velosipēda ātrumu, tas tomēr uz priekšu gāja pats, dedzinot petroleju un tā iegūstot jaudu, kas liktu braucamajam kustēties uz priekšu. Šis braucamrīks izskatījās pēc velosipēda ar parastu kasti starp rāmi.
Tā nu tika dota gaisma motociklu evolūcijai, un turpmākos gadus divriteņu transporta līdzekļi tika pilnveidoti: likti lielāki dzinēji, lai palielinātu ātrumu, tādēļ atkal vajadzēja pārveidot rāmi, uztaisīt to masīvāku, kas ļoti palielināja tā masu, bet lai to visu varētu kustināt uz priekšu ar parastajiem velosipēda riteņiem vien bija par maz, tika izveidoti smagāki un lielāki riteņi. Tas viss veidoja lielu svaru, tāpēc dažas daļas tika aizstātas ar koka detaļām, kur iespējams tika mēģināts samazināt svaru, jo tajos gados vieglus metāla sakausējumus vēl nepazina vai arī nemācēja tos izmantot moto būvē.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация