Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:236985
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads   
2.  Teorētiskā daļa   
2.1.  Statistikas nozīme narkomānijas problēmu izpētē   
2.2.  Izmantotie jēdzieni, to raksturojums   
2.3.  Praktiskā darba plāns   
2.4.  Respondentu īss raksturojums   
3.  Praktiskā daļa   
4.  Anketas iztirzājums   
5.  Secinājumi   
Фрагмент работы

Pēdējo gadu laikā alkoholisms un narkomānija tiek uzskatīta par vienām no smagākajām slimībām, kas pavada cilvēku visu mūžu. Mūsdienu medicīna nezin pilnīgas izārstēšanās gadījumus no alkohola un narkotiku atkarības.
Enciklopēdijā narkomānija (no grieķu valodas nozīmē- narkē- sastingums un mania- trakums) tiek skaidrots kā patoloģisks ieradums lietot vienu vai vairākas narkotiskas vielas (polinarkomānija).
Raksturīgākie narkomānijas simptomi ir tieksme (neapturama) pēc narkotiskās vielas, pieaugoša izturība pret to, psihiski traucējumi pēc narkotiku vienreizējas lietošanas vai psihiski traucējumi absistences periodā, kā arī tam sekojoša personības degradācija.
Teorētiski, tas neizraisa nekādas emocijas, taču reālajā dzīvē tas izskatās pavisam savādāk. Visiem liekas, ka tā nav viņu problēma, bet jārēķinās ar to, ka jebkura narkotiska viela maksā dārgi, bieži vien narkomānam kārtējās devas iegādei nepietiek naudas, un viņš izdara noziegumus.
Narkomānija ir nelegāla, par narkotisko vielu lietošanu un izplatīšanu iestājās kriminālatbildība. Narkomānijas slimnieki nedrīkst nēsāt ieroci, vadīt automobili, strādāt policijā. Lietojot narkotiskās vielas intravenozi, pastāv risks inficēties ar daudzām infekcijas slimībām (ja vairāki lietotāji lieto vienu un to pašu šļirci), kas var beigties letāli- AIDS, HIV, Hepatīts C, Hepatīts B. Līdz ar to veidojas noteikts iedzīvotāju slānis, kas apdraud arī apkārtējos.
Mūsu pētījumam ir lietišķs raksturs, tā uzdevums ir parādīt narkomānijas pacientu slimības cēloņus, narkotiku lietošanas veidus, informētības līmeni par visbiežākajām infekcijām, ar ko slimo narkomāni, kā arī narkomānu pašu viedokļi par ārstniecības efektivitāti. Šie visi dati ir vajadzīgi reālā darbā ar pacientiem un tie palīdzēs cīnīties ar šo briesmīgo slimību.
Latvijas narkologs J. Stradiņš atzīmē narkomānijas un toksikomānijas problēmu uzliesmojumu mūsu valstī. Sakarā ar to, ka narkomānijai ir tendence strauji izplatīties, pat tajās valstīs, kur tā agrāk nebija populāra un tagad Latvija, diemžēl, ir kļuvusi par valsti, kur narkomānijas problēmas ir kļuvušas aktuālas, un mums ir jādara viss, lai mēs varētu ar to cīnīties, un pasargātu no tās mūsu nākošas paaudzes.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1190760
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация