Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:768272
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.02.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Kakla skriemeļu bojājums ietekmē 2-3% no visiem pacientiem ar traumām, kā arī ir ļoti augsts mirstības rādītājs, apmēram 82% (Harrop, 2004; Shackfold, 1993).
Kakla skriemeļa bojājumi var radīt pilnīgu vai daļēju visu kustību zudumu un/vai sajūtu.
Muguras smadzeņu bojājumi izmaina dzīvi, un nepieciešama ilgstoša MSB rehabilitācijas programma, lai apmācītu pacientus izmantot savas atlikušās spējas un atbalstītu "pielāgošanos" mainītajai ķermeņa un dzīves situācijai. Pasaulē visbiežāk sastopamie MSB cēloņi ir ceļu satiksmes negadījumi, naža traumas, kritieni un sporta traumas. Katru gadu aptuveni 40 miljoni cilvēku visā pasaulē cieš no MSB. Lielākā daļa no viņiem ir jauni vīrieši, parasti vecumā no 20 līdz 35 gadiem, lai gan 1% iedzīvotāju ir bērni (Yip, 2012). Īstermiņa un ilgtermiņa funkcionālos mērķus nosaka, aprēķinot pacientu ASIA skalu, ņemot vērā medicīnisko un sociālo stāvokli un individualizēto rehabilitācijas plānu. Akūtas rehabilitācijas periods sākas ar uzņemšanu slimnīcā un pacienta neiroloģiskā stāvokļa stabilizāciju, un tas ir 6-12 nedēļas ilgums. Rehabilitācijas mērķis šajā periodā ir novērst sarežģījumus, kas var rasties ilgtermiņā. Hroniskās rehabilitācijas periods. Vissvarīgākais mērķis ir veikt neatkarīgu mobilizāciju gan pilnīgiem, gan nepilnīgiem paraplēģiskiem pacientiem hroniskā periodā. Palīdzības sniegšana var būt sociāla, iekšēja un paredzēta fiziskām aktivitātēm.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация