Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:874614
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 21 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    2
  Ievads    5
1.  Mugurkaula uzbūve    6
1.1.  Mugurkaula deformācijas    6
1.2.  Deformāciju izraisošie faktori    7
1.3.  Mugurkaulu deformāciju izplatība Latvijā    9
2.  Mugurkaula sāpju izraisošie faktori Rīgas Imantas vidusskolas jauniešiem    10
2.1.  Aptaujas rezultātu analīze    11
3.  Ieteikumi mugurkaula veselības uzlabošanai    14
  Secinājumi    16
  Izmantotie informācijas avoti    17
  PIelikumi    18
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Darba izvirzītais mērķis ir sasniegts. Tika noskaidrots, ka visbiežāk skolēniem rada sāpes mugurā nepareiza sēdēšanas poza. Kā rezultātā var secināt, ka šis un citi faktori var izraisīt mugurkaula deformācijas. Uzrakstīti 5 nozīmīgi ieteikumi mugurkaula veselības saglabāšanai.
Visi darbā izvirzītie uzdevumi tika veiksmīgi izpildīti. Tika atrasta informācija, kas palīdzēja labāk izprast mugurkaula fizioloģiju un tā deformācijas. Kā arī izprast un pamatot iegūtos rezultātus. Uzrakstīti secinājumi un spriedumi, balstoties uz aptaujas rezultātiem. Aptaujas analīzes laikā tika konstatētas anketas nepilnības. To novērošanai nepieciešami daži papildus jautājumi, kas rastu vispārīgāk skaidrojošus rezultātus.
Tika uzrakstīts, kā būs iespējams izmantot ieteikumus mugurkaula veselības uzlabošanai. Šis pētnieciskais darbs var būt izmantots skolās, lai pastāstītu skolēniem par situācijas nopietnību. Sevišķi jāuzsver vienkāršo rekomendāciju ievērošanas lietderību.
Izvirzītā hipotēze ir daļēji apstiprinājusies. Balstoties uz aptaujas rezultātiem var secināt, ka skolēni ikdienā saskarās ar muguras sāpju cēloņiem, taču netiecās no tiem izvairīties. Piemēram, rezultātos tika konstatēts, ka 24 skolēni, tas ir vairāk nekā puse, nav informēti par D vitamīna līmeni organismā. Tas liecina par to, ka viņi, iespējams, neapzinās kāda ir tā nozīme. Var spriest, ka jaunieši nav pietiekami informēti vai arī nav ieinteresēti savas veselības uzlabošanai. Šaubas par hipotēzes apstiprināšanos rada iespaidīgi rezultāti par specialistu apmeklējumu. Tie parādīja, ka skolēniem bijušas problēmas, kuras bija nepieciešams risināt, taču citi aptaujas rezultāti rāda, ka speciālista ieteikumi tiek pildīti, tomēr ikdienas darbībā skolēni nerīkojas pareizi attiecībā uz mugurkaula veselības saglabāšanu. No šī var secināt, ka skolēni nav gatavi pildīt vienkāršus ieteikumus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация