Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:175594
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Muitas vēsturiskā attīstība    4
1.1.  muita – VID sastāvdaļa    5
1.2.  VID struktūra    6
2.  Latvijas muitas dienesta darbības stratēģiskā vadība    7
2.1.  VID muitas stratēģija 1999.-2001.gadam    8
2.2.  VID muitas stratēģija2001.-2005.gadam    8
2.3.  VID muitas stratēģija 2005.-2009.gadam    9
3.  Muitas attīstība VID modernizācijas projekta ietvaros    12
3.1.  VID modernizācijas projekta mērķi    13
3.2.  VID modernizācijas projektā īstenotie pasākumi muitas jomā    13
  Secinājumi    15
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    17
Фрагмент работы

. Muitas vēsturiskā attīstība

Jau no senseniem laikiem līdz ar tirdzniecības pirmsākumiem Latvijas teritorijā tika iekasētas nodevas gan par tirgos piegādātām precēm, gan par tranzīta precēm. Laika gaitā tagadējās Latvijas teritorijā notika dažādas politiskas pārmaiņas, un, sākot ar 13. gs. , cauri Hanzas un Livonijas laikiem, Polijas – Lietuvas valsts, Zviedrijas Karalistes un Krievijas impērijas varas laikiem pamazām tika ieviesti Rietumu zemēs valdošie muitošanas likumi.
Pēc neatkarīgas Latvijas valsts nodibināšanas 1918. gadā tika izdots Pagaidu valdības rīkojums par ārējās tirdzniecības organizēšanu, un pamazām izveidotas muitas iestādes nozīmīgākajos tirdzniecības punktos. Pēc Latvijas Republikas okupācijas 1940. gadā un Latvijas muitas kā suverēnas un neatkarīgas valsts muitas likvidācijas, muitas funkcijas tika pildītas, pakļaujoties Padomju Sociālistisko Republiku Savienības ( turpmāk – PSRS ), vēlāk – nacistiskās Vācijas, un pēc tam atkal – PSRS norādījumiem.
Atjaunotās muitas sistēma Latvijā sāka darboties 1990. gadā vienlaikus ar Latvijas Republikas valstiskās neatkarības atjaunošanu un Latvijas valsts pastāvīgās ārējās tirdzniecības pirmsākumiem, kad Ministru Padomes pakļautībā tika izveidots Muitas departaments un Ārējo ekanomisko sakaru departaments, demonstrējot neatkarības ideju un apliecinot Latvijas suvernitāti. 20.gs. deviņdesmitajos gados valdību satrauca pastiprināta preču izvešana no valsts apstākļos, kad vietējiem iedzīvotājiem Latvijā sāka trūkt atsevišķu preču grupu, tāpēc jaunizveidotajai muitai bija pienākums ierobežot vai vismaz kontrolēt šo procesu.
Latvijas muitas punkti sākumā darbojās paralēli PSRS muitas iestādēm, tie tika izveidoti pakāpeniski: sākumā Rīgas lidostā, Rīgas dzelzceļa stacijā un Rīgas ostā, Liepājas un Ventspils ostās. 1990. gada 1. oktobrī darbu uzsāka pirmais sauzemes robežas muitas kontroles punkts Vientuļos, bet pēc divām dienām – Veclaicenē. Pārējie muitas punkti darbu uzsāka tikai 1990. gada beigās un 1991. gada sākumā.
Prioritārie uzdevumi šajā laikā bija saistīti ar muitas administratīvās struktūras pilnveidošanu, normatīvo aktu sagatavošanu un pieņemšanu, infrastuktūras veidošanu, personāla komplektēšanu un sagatavošanu u.c.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация