Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:211195
 
Оценка:
Опубликованно: 09.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.  Starptautiskā pasta pārvadājumu specifika    5
1.1.  Latvijas pasta attīstība    5
1.2.  Starptautiskā pasta sūtījumu veidi    7
2.  Muitas kontroles darbības principi    19
2.1.  Izmaiņas pēc iestāšanās ES    19
2.3.  Kravu un preču fiziskā apskate un kontrole    26
2.4.  Riska profili    29
  Secinājumu un priekšlikumi    32
  Bibliogrāfiskais saraksts    33
Фрагмент работы

Muitas kontrole Latvijas pastā ir valsts ekonomiskās suverenitātes un iekšējā tirgus aizsardzība. Tiek veikta sabiedrības aizsardzība, kontrolējot konvencionāli aizliegto preču pārvietošanu pāri Latvijas Republikas muitas robežai. Muitas maksājumu aprēķināšana un iekasēšana. Preču pārvietošanas pāri Latvijas Republikas muitas robežai un muitas maksājumu iekasēšanas kārtības nodrošināšana, lai veicinātu ārējās tirdzniecības un tranzīta attīstību.
Darba mērķis ir apskatīt starptautiskā pasta sūtījumu apstrādāšanas kārtību un to muitas kontroli Latvijas pastā. Starptautiskā pasta sūtījuma veidi, to nosūtīšanas un izsniegšanas kārtība. Muitas darbības izmaiņas pēc iestāšanās ES. Kravu un preču fiziskā apskate un kontrole, riska profilu analīze.
Dabā tiks izmantoti DELFI portāla raksts, pasta noteikumi, vienošanās starp VID BO VAS „ Latvijas pasts”. Pasta MKP 0220 tehnoloģiskā shēma un statistikas dati.
Pasta pirmsākumi Latvijā atrodami jau 13. gadsimtā. Par pasta dibināšanas gadu Latvijā tiek uzskatīts 1632. gads, kad Rīgā tika izveidots pirmais privātais pasta kantoris. Kopš tiem laikiem pasts ir piedzīvojis ne tikai dažādas valdības, bet arī daudz un dažādas reformas. Pašlaik Latvijas pasta sastāvā ir 965 pasta nodaļas visā Latvijā. Lielākais pasta nodaļu skaits ir Rīgā un Rīgas rajonā.
Latvijas pasta pamatfunkcijas ir pasta pakalpojumu sniegšana fiziskām un juridiskām personām. Bez pasta apmaksas zīmēm, filatēlijas materiāliem izdot un realizē aploksnes, pastkartes, telegrammu mākslinieciskās veidlapas un periodiskos izdevumus, bet arī organizē starptautiskā pasta pārvadāšanu un apmaiņu. Pasta sūtījumu veidi iedalās iekšējos pasta sūtījumos, kurus pārsūta Latvijas Republikas robežās, un starptautiskajos pasta sūtījumos, kurus nosūta uz ārvalstīm, saņem no ārvalstīm vai pārsūta tranzītā caur Latvijas Republiku.
Lai nodrošinātu Pasta likuma izpildi, pasta pakalpojumu sniegšanu pasta iestādēs reglamentē bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrība „Latvijas pasts”. Pasta pakalpojumus juridiskām un fiziskām personām sniedz šādas pasta iestādes:
vispārēja tipa pasta iestādes;
slēgta tipa pasta iestādes;
pārvietojamās pasta iestādes;
norēķinu centri.
Pasta sūtījumu, pasta naudas līdzekļu un pasta vērtību apsardzi to apstrādāšanas, pārvadāšanas un piegādes laikā nodrošina bruņoti Latvijas pasta darbinieki, kuri nokārtojuši eksāmenus. Pasta iestādes darbību reglamentējošus dokumentus savas kompetences ietvaros izdot Latvijas pasta ģenerāldirektors. Pasta iestādes telpās klientiem pieejamā vietā izvieto informāciju par pasta pakalpojumu tarifiem, pasta sūtījumu noformēšanu un aizliegumiem, kā arī citu ar klientu apkalpošanu saistītu informāciju. [2. 1.lpp.]…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация