Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:586165
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.12.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Eksporta pieteikšanas (elektroniskas eksporta deklarācijas iesniegšanas) brīdī preces var atrasties Muitas likuma 23.1 pantā minētajās vietās: 1) eksporta muitas iestādē; 2) vietā, kas noteikta atļaujā izmantot ierakstu deklarētāja reģistros (eksporta procedūrai); 3) vietā, kas noteikta atļaujā muitas noliktavas darbībai; 4) vietā, kas noteikta atļaujā pagaidu uzglabāšanas vietas darbībai; 5) brīvās zonas teritorijā; 6) vietā, kas noteikta pilnvarotā nosūtītāja TIR procedūrā atļaujā, — ja preces izved, piemērojot TIR procedūru; 7) reģistrētā eksporta vietā.
Ja plānots preces izvest no Savienības muitas teritorijas vairāk nekā vienā sūtījumā, uz katru atsevišķu sūtījumu attiecas atsevišķa eksporta vai reeksporta deklarācija. Tas nozīmē, ja eksporta kravu kādu iemeslu dēļ ir paredzēts izvest pa daļām (dažādos laikos/ ar dažādiem transporta līdzekļiem/ caur dažādām izvešanas muitas iestādēm), uz katru atsevišķu preču daļu noformē atsevišķu eksporta deklarāciju.

3. Muitas procedūra “Tranzīts”
Tranzīts ir preču pārvietošana cauri valsts teritorijai, kurā nav paredzēta šo preču izmantošana. Tranzīta nepieciešamība skaidrojama ar to, ka starptautiskajā tirdzniecībā bieži vien preču ražošanas un realizācijas vieta nav viena un tā pati, līdz ar to, lai tās nogādātu no viena reģiona uz citu, ir nepieciešams šķērsot citu valstu teritorijas.
Atkarībā no preču muitas statusa, proti, ārpussavienības preces vai Savienības preces, precēm piemēro ārējā vai iekšējā tranzīta procedūru. Viena no ES pamatbrīvībām ir brīva preču kustība, tādējādi Savienības preču pārvietošanai starp ES dalībvalstīm (pārvadājuma laikā nešķērsojot trešās valsts teritoriju) muitas procedūras (t.sk. tranzīts) netiek piemērotas. Ārējā tranzīta procedūra tiek piemērota ārpussavienības preču pārvadājumiem starp ES muitas iestādēm. Savukārt Iekšējā tranzīta procedūra tiek piemērota Savienības preču pārvadājumiem no viena punkta līdz otram ES muitas teritorijā, šķērsojot trešās valsts teritoriju un nemainoties preces muitas statusam.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1382660
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация